Дебют: перспективний синті-поп від dull one

Уманський музикант представляє перший у своїй дискографії мініальбом "LINE".

Єдиний учасник та засновник проєкту Ростислав Куртов розповідає у коментарі Неформату, що його дебютний EP можна назвати концептуальним, адже всі треки торкаються теми війни:

"Перший трек "Litttle Toy Drum" про перші дні війни — ранковий збір речей, перші спуски в сховища і надію на завтрашній день. Головний герой пісні намагається заспокоїти дитину в ситуації, в якій сам точно не знає, як себе поводити.

"Innocent Bystanders". Перше, що я зробив після осмислення, що почалась війна, це зайшов в соцмережі, в надії побачити, як самі росіяни засуджують вторгнення. Але, м'яко кажучи, був охуївший. Більшість підтримувала, спостерігаючи за цим на своїй території, а хтось казав "прі чьом тут всє расєянє". Всі ці "невинні свідки" не тримають зброю особисто, але кров і на їх руках також.

"New Angels"  — пісня про дітей, які гинуть на цій війні.

Заключний трек "End of the Line" — кінець диктатора".

Сам Ростислав Куртов родом з міста Умань Черкаської області. Роком заснування проєкту dull one він називає 2022-ий, хоча перші спроби в цьому напрямі були зроблені ще у 2016 році, але до повноцінних релізів тоді справа не дійшла. 

"Тодішній стиль я визначав як сумне диско. Конкретних виконавців, які вплинули на творчість, назвати важко, скоріше, це вплив жанрів загалом — примітивний танцювальний синті-поп і попсовий хіп-хоп аля Twenty One Pilots", — додає музикант. 

З різних причин Ростислав відклав проєкт, та з часом вирішив все ж повернутися до нього. Отож, всі треки для EP "LINE" він записав вдома з квітня по червень 2022 року. А повномасштабна війна визначила тематику релізу. 

Варто додати, що кожен трек супроводжує окрема обкладинка, створена Богданом Іващенком, які він створював на основі ескізів самого Ростислава.  

Надалі, коли все буде добре, музикант планує повернутись до концепції сумного диско.

dull one у мережі: 

https://www.instagram.com/dull_one_music/
https://dullone.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UC5zxBNLK_T_2ZoKnI8RL8oQ/featured