Reabilitator поділилися подробицями нового альбому

Запорізький треш-метал гурт Reabilitator ділиться свіжим синглом "Deadly Infection" з майбутнього повноформатного альбому, над яким команда працювала кілька років. 

"Пісня про те, як ми не цінуєм просте життя. Людина незадоволена роботою, друзями, ще чимось. І тут приходить смертельна інфекція, починається хаос і все постає в іншому світлі. Коли основна ціль вижити, життя до цього здається не таким вже й поганим. Текст пісні написаний десь у роках 2017-2018, ще до коронавірусної пандемії. Забавно зараз читати "And now entire country is under quarantine", знаючи, що це було написано раніше. Але мені ніхто не повірить", — розповів у коментарі Неформату Дмитро Прасолов (Prasolov), вокаліст та барабанщик гурту.  

 

Музику до цього треку написав ще у 2017 році колишній гітарист Reabilitator Сергій, який був у складі гурту до 2019 року. Взагалі ж пісня "Deadly Infection" — це п'ятий трек з альбому "Mentally Defected", який вийде 10 листопада, але робота над яким так само тягнеться вже 5 років. 

Довгу роботу над альбомом можу пояснити лише складнощами в особистому житті та в зміні гітаристів. Весь матеріал був готовий до запису у 2018 році. А вже запис розтягнувся на три роки. Все було ніколи. Але, можливо, завдяки цьому відчувається кропітка праця над ним, адже ці роки ми переслуховували матеріал та за потреби вносили корективи. Взагалі, я дуже пишаюсь цією роботою, тут більш якісний звук, круті соло і дуже кльовий матеріал", — додає Prasolov. 

Гітарист Андрій Нарольський (SF) каже, що новий повноформатник відрізнятиметься від попереднього альбому "Social Programming", що його гурт випустив ще у 2016 році. він описує звучання як "більш агресивне та важке":

"Тут ви почуєте такий жир, що шия буде боліти вже від прослуховування першої пісні. Альбом записаний саме так, щоб не було "прохідних" пісень: кожна має якусь свою особливість, чи то текст, чи соло, чи ріфак".

Саме Андрій записував гітари для альбому і має що розповісти про цей процес:

"Це не просто сидіти грати вдома під мінус або плюс, тут треба більш серйозний підхід до якості запису. Я маю на увазі саме якість запису інструменту — треба було багато часу приділяти відпрацюванню чистої гри рифів  насамперед. Щодо запису соло партій: з кожною новою піснею для альбому рівень технічних навичок дуже прокачувався, хотілось втілити не просто задротські соло у швидкому темпі, а саме щоб була також мелодія. Головною ціллю було також показати, що в треші бувають не тільки запильні соло, а й мелодичні також.

Дуже сильно на техніку гри вливали такі гурти як Die Apokalyptischen Reiter, хто шарить цих чуваків, то почує нотки їхньої технічної подачі в моїх соло, особливо в пісні "Mentally Defected". А в основному стилістика побудови та подачі соло від Suicidal Angels, Pantera, Metallica". 

Попередній лонгплей гурту 

Повномасштабна війна також не сприяла швидкому виходу нового альбому. 

"У мене на 2022 рік було стільки планів, скільки не було ще ніколи. Він мав стати переломним у моєму житті, і я відмовляв собі у всьому, і працював над здійсненням своєї мрії 2 роки до цього. Тому для мене обламалось усе", — розповідає Дмитро Прасолов.

А басист гурту взагалі зараз перебуває на окупованій частині Запорізької області і зв'язку  з ним немає ще з 20 серпня, тож хлопці можуть лише сподіватися, що з ним все добре. 

"Війна вплинула вкрай негативно, бо я втратив роботу та перші пів року був без зайнятості. Загалом був страх щодня про приліт ракети і що це останній день життя. Щодо творчості, то війна вплинула як ступор, тобто навіть бажання не було щось записувати або навіть просто грати, тотальна депресія та відсутність творчої жилки", — додає гітарист Андрій

Утім сили на видання альбому знайшлися і музикантам вдалося підписатися на лейбл Xtreem Music, який і видаватиме альбом у цифровій версії, а також на дисках. 

"З початку року я відправляв заявки на багато лейблів. В основному, середнього рівня відомості, а не початкового, бо вважав, що цей альбом вартує кращого. У відповідь отримував ігнор, або, в кращому випадку, відмову. Тому після невдалих спроб, ще й підкріплених тотальною депресією через війну, я повністю втратив віру і здався. Обдумував альтернативні варіанти релізу, і паралельно кинув ще декілька заявок по інерції. І серед них був Xtreem Music, який відповів, що знає нас, в нього були наші диски в дістро, які він продав і не проти зробити реліз нового альбому. Було вдвічі приємно, що лейбл вже чув про нас. Мораль: ніколи не здавайтеся та вірте в себе", — розповідає Дмитро.

Поки що співпраця з лейблом його цілком влаштовує. 

Обкладинку для нового альбому на основі ідеї Дмитра зробив єгипетський художник Osama Alshannaf. 

"Знайшов я його випадково, мені сподобались його роботи і я написав йому на facebook. Задум був в тому, що людство з розвитком інтелектуальних здібностей починає все більше знищувати себе все навколо. Тому я хотів зобразити це у вигляді монстра, яким керує великий мозок. Я пояснив це майстру, скинув свої ескізи, і він це втілив ідеально", — додає музикант. 

Reabilitator – thrash metal гурт, заснований у 2010 році в місті Запоріжжя. В активі гурту два повноформатні альбоми: "Global Degeneration"(2012) та "Social Programming"(2016).

Reabilitator у мережі:

https://www.facebook.com/reabilitator
https://www.youtube.com/c/Reabilitator/videos
https://reabilitator.bandcamp.com/
https://reabilitator.band/

На обкладинці — фото Sergio Metalero