Khatacomb випустив альбом Starless

5 травня на астрономічний Белтейн український лейбл Khatacomb потішив слухачів новим релізом каховського проєкту Starless.

"Ми поступово розширюємося до повноцінного лейбла, який невдовзі вирушить на інші онлайн-платформи, а сьогодні дебютуємо на бендкемпі з першим лонгплеєм — альбомом "Lezo" від Starless, сольного проєкту Юрія Самсона, добре відомого вам за новокаховським індустріальним проєктом Kadaitcha", — йдеться на офіційній Фейсбук сторінці лейблу Khatacomb

Водночас на Бендкемпі в описі альбому лейбл нагадує, що Нова Каховка вже давно "перебирає на себе роль головного постачальника повнокровної експериментальної музики в країні", а сольний витвір Юрія Самсона та його проєкту Starless є логічним продовженням цієї тенденції. Детальніше про сцену Нової Каховки ми писали у матеріалі "Відзвуки Каховської ГЕС". 

"Шість композицій альбому Lezo – це більше ніж постмодерний звуковий калейдоскоп та алхімічна подорож творця; більше ніж чутливий до найменшого поруху танець на перетині академічного авангарду та класичної електроніки. Альбом записаний у часи активних метаморфоз та руху різнорідних матерій: сильне втрачає силу, слабке лишається слабким. Химерні переживання, що видаються спрощеними, нагадують притулені до шкіри дерев’яні кілки. Ночі, вода, деміург", — йдеться на тому ж таки бендкемпі. 

Сам же Юрій Самсон на сторінці Starless зазначає, що це важлива для нього робота, до того ж перша українськомовна і така, що символізує перезапуск проєкту.

Обкладинку для альбому створив інший відомий український музикант-експериментатор Edward Sol.

До слова, у лейблу та Starless є плани восени зробити невеликий тираж касет із цим альбомом. 

Starless — сольний проєкт Юрія Самсона, лідера гурту Biblioteka Prospero та учасника проєктів Kadaitcha й Osfill Klayse.

Starless у мережі:

https://www.facebook.com/Starless-401077317060826

Khatacomb у мережі:

http://khatacomb.com/
https://khatacomb.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/khatacomb/
https://www.youtube.com/channel/UC_oSQQYZxFzYpPZoTuowfkw