Dimicandum випустили новий сингл

Київський метал гурт представив новий сингл під назвою "Finding Home".

Про роботу над цим релізом, а також плани щодо наступного повноформатника, нам детальніше розповів фронтмен гурту Роман Семенчук.

 Як ви записували сингл "Finding Home"?

— Реліз записувався у 2018 році, разом з попереднім синглом "Cloud Mind". Процес відбувався у Києві на студії Spaceship Recording під керівництвом Олексія Кіктєва й Андрія Ясногородського. На накопичення матеріалу ми витратили 3 місяці та ще стільки ж на зведення / мастеринг.

Особливістю цього запису став новий підхід і пошук дійсно свого звучання. Ми експериментували зі змішуванням звуку двох легендарних підсилювачів Peavey 5150 і Mesa Dual Rectifier, деякі партії спеціально грали на американському Fender, щоб додати його фірмове скло у мікс, десь додавали акустичних партій, яких не було спочатку.

Звичайно, можна окремо відзначити пару історій. По-перше, ми кілька разів переписували вокал саме для "Finding Home", тому що після першої, другої та третьої сесій запису включали демо (яке колись записали одним дублем) і вокал там був крутішим. У підсумку, тільки з четвертого разу вийшло "переплюнути" демку, а з попередніх сесій залишили тільки бек-вокали. По-друге, наш бас-гітарист Вова Вітряк відмовився грати медіатором на записі, принципово все грав пальцями. Наші звукоінженери заради потрібного звуку заганяли його в процесі так, що, коли він приходив додому, розслабиться не допомагав навіть алкоголь.

 Про що ця пісня?

— Трек дозрівав частинами кілька років, частково він навіяний особистим досвідом, частково подіями у світі (починаючи від глобального потепління і закінчуючи планами Ілона Маска колонізувати Марс). Це пісня про пошуки свого місця у всесвіті, будь-то людина чи людство. Так само це перший наш трек без повторюваного приспіву, що не заважає йому слухатися легко, адже 4 хвилини пролітають непомітно. 

 Хто робив обкладинку для "Finding Home"?

— Над обкладинкою працював мій колишній колега дизайнер і арт-директор Ждан Забашта з братом Радимом. Наше бачення атмосфери землі, з якої людство евакуюється, збіглося досконально. Потішно, що ми до дедлайну не могли визначитися з кораблем на обкладинці. У підсумку, вирішили взяти класичний шаттл, знайомий багатьом за фільмом "Армагеддон" з Брюсом Віллісом.

 Коли чекати вашого наступного альбому?

— Як би не хотілося швидше закінчити роботу над альбомом, думаю, вона триватиме до кінця року. Після нового підходу до запису двох останніх синглів ми, в цілому, переглянули підхід до створення музики та більше заморочуємось, що гальмує процес. Але очікування того варте. На цей момент готова половина альбому, а далі у планах випустити кілька відео. На першому альбомі ми говорили про те, що з планетою потрібно бути обережнішим, а з собою — чеснішим. У другому йтиметься про наслідки необережності у поводженні з власними домом і брехні у спілкуванні з самими собою.

Ще у 2020-му нам, як гуртові — 11 років, за цей час ми виросли як музиканти і як особистості, про це восени знімемо студійний лайв на кілька нових пісень і покажемо, чим є Dimicandum зараз.

 

Пісня уже доступна на всіх популярних стримінгових сервісах.

Dimicandum — київський метал гурт, який розпочав діяльність у 2009 році. Назва перекладається з латині як "потрібно боротися". Колектив випустив EP "Sumerian's Warning" (2010) й альбом "The Legacy Of Gaia" на лейблі Metal Scrap Records (на фізносіях), зняв кліп у Львівському палаці спорті, був номінований на премію Best Ukranian Metal Act у 2018 році, виступав на фестивалях Zaxid, Faine Misto, Respublica, CxidRock, Metal Heads Mission тощо. 

Dimicandum у соцмережах:

https://www.instagram.com/dimicandum.official/
https://vk.com/dimicandum_official
https://www.facebook.com/dimicandum.official/
https://www.youtube.com/user/DimicandumTV