Премія BUMA оприлюднила лонг-листи українських metal відео та альбомів року

Українська премія The Best Ukrainian Metal Act цьогоріч відбудеться 22 грудня у київському клубі "Бінго". BUMA визначає та нагороджує найкращі metal гурти вже вшосте, починаючи з 2013 року.

На офіційній сторінці премії вже з'явилися лонг-листи номінантів на звання кращого метал-відео та метал-альбому 2018 року. 

Так, до переліку претендентів на краще метал-відео потрапили роботи Ignea - Queen Dies, Jinjer - Ape, Space Of Variations - Tibet, The Nietzsche - Shake Your Spear, Velikhan - Hero та ще 21 ролик. П'ятірку найкращих буде оголошено за тиждень до події. 

Що ж стосується метал-альбомів, то тут перелік значно більший. На цей момент лонг-лист містить 68 релізів (у тому числі й міні-альбом) різноманітних жанрів: від блек-металу до скрімо. 

Нагадаємо, раніше організатори оголосили всіх номінантів на премію: 1914, The Nietzsche, Sectorial, Heartprints, Velikhan, Dimicandum, The Hiraeth.  Серед номінантів-учасників шоу  публіка під час концерту обере найкращий metal гурт країни, який отримає головну "зірку" премії. Інші дві нагороди дістануться кращому альбомові та відео відповідно. Переможців у цих номінаціях визначать музичні журналісти та спеціалісти в галузі кліпоробства. 

Володарі премії у попередні роки:

2013 - Jinjer
2014 - Morphine Suffering
2015 - Space Of Variations
2016 - Jinjer
2017 - Space Of Variations

Наразі квитки на The Best Ukrainian Metal Act  2018 продаються онлайн, їх вартість складає від 220 гривень. 

‎The Best Ukrainian Metal Act 2018 у соцмережах: 

https://www.facebook.com/events/2006512366027078/