У Києві пройде тематичний вечір riot grrrl

Сьогодні, 19 вересня, у Києві пройде івент під назвою Music: riot girrrls cold girls ladys of punk. Як можна здогадатися, мова там йтиме про музичний рух Riot Grrrl. Учасники та учасниці слухатимуть музику, дивитимуться фільми та прослухають лекцію на відповідну тему. 

Програма заходу:

18:00 - 19:30 - збірний вегетаріанський музичний вінегрет, де дівчата співають, кричать, бриньчать та б'ють по барабанах 
19:30 - 20:30 - дискусія на тему і без теми + лекційна складова з бубном, слайдами та іншими атрибутами
20:30 - 22:30 - перегляд фільмів і відеоконтенту.

"Про феминизм ли это? Может быть, но мы больше за принцип "человек", хоть и гендер свой признавать, безусловно, важно! Но не об этом, а про музыку, музыку, музыку.. но и без другого не обойтись, конечно", - йдеться в опису події.

Нагадаємо, Riot Grrrl - це андеграундний феміністичний панк-рух, який розпочався на початку 1990-х років у штаті Вашингтон. Це субкультурний рух, який поєднує феміністичну свідомість, панк та політику. Його також часто пов'язують з фемінізмом третьої хвилі, і часом навіть кажуть, що ця хвиля вийшла зі згадуваного руху. Riot grrrl також описують як музичний жанр, який вийшов з інді-року, у той час як панк-сцена слугувала натхненням для нього.

Гурти Riot grrrl часто розглядають такі питання, як зґвалтування, домашнє насильство, сексуальність, расизм, патріархат та розширення прав і можливостей жінок. Основні колективи, пов'язані з рухом, - Bikini Kill, Bratmobile, Heavens to Betsy, Excuse 17, Huggy Bear, Skinned Teen, Emily's Sassy Lime and Sleater-Kinney, так само як і queercore гурти, на кшталт, Team Dresch and The Third Sex.

На додаток до музичної сцени та жанру, Riot grrrl є субкультурою, що включає DIY етику, зіни, мистецтво, політичні дії та активізм. Рух Riot grrrl швидко вийшов далеко за рамки його музичного коріння і поширився у всьому світі, організовуючи місцеві зустрічі та масові заходи, щоб припинити гомофобію, расизм, сексизм та, особливо, фізичне й емоційне насильство щодо жінок та дівчат 

Відбудеться лекція у Coschey Local DIY, а її організатором виступає формація ЧРВОИ. Вхід - 30 гривень. 

Подія у соцмережах: 

https://www.facebook.com/events/533308547110583/