Інді-премія Apps Music & Sziget: Awards оголосила переможців

26 травня відбулися фінал і церемонія нагородження інді-премії Apps Music & Sziget: Awards. Перемогу в номінації "Young" одержав гурт Yuko, a в номінації "Europe" – гурт Kadnay, який у результаті виступить на сцені Sziget, одного з найбільших фестивалів Європи.

Фінал премії пройшов у клубі Atlas за участю 5 фіналістів у номінації "Europe", попередньо обраних голосуванням журі та публіки – Kadnay, Yuko, [O], Львівський Танцювальний Клуб, My Last Attempt – і виступом INDT у якості гостя. Експерти премії визначали переможця за його музичним рівнем й артистичністю, звертаючи особливу увагу на лайв. Саме за результатом виступів фіналістів наживо журі визначило переможця – електро-поп гурт Kadnay, який отримав 15 тисяч гривень і слот на Sziget Festival 2018. Колектив виступить на сцені Sziget – Europe Stage – і стане третім гуртом з України в цьогорічному лайн-апі найближчого до нас масштабного європейського фестивалю, поруч з гуртами 5’nizza (8 серпня, Europe Stage) і Onuka (13 серпня, World Music Stage).

Перемогу у номінації "Young" для гуртів, які видали свій перший реліз протягом минулого року, здобув яскравий синтез фолку і дикої електроніки – гурт Yuko. Дует одержав 20 тисяч гривень на запис музики і творчий розвиток.

Нагадаємо, інді-премія  Apps Music & Sziget: Awards стартувала 19 березня як колаборація премії Apps Music, яка вже дослідила стан української незалежної сцени минулого року, і фестивалю Sziget. Нова премія поставила собі за мету добути самий сидр української музики на сьогодні і дати йому аудиторію. Учасники пройшли через кілька етапів включно з голосуванням на сайті. Експертами премії стали українські промоутери, продюсери і організатори фестивалів Андрій Уреньов, Євгенія Стрижевська, Максим Карпій, Сергій Малецький, Ярослав Лодигін, Володимир Пасяка, Дмитро Феліксов і Володимир Бригинець.

Відбір серед українських гуртів на сцену Sziget проходив уже втретє: у 2015 році перемогу в конкурсі здобув гурт Onuka, а у 2017-му – Atomic Simao. Премія Apps Music вперше роздала нагороди влітку 2017-го у номінаціях "Прорив року", переможцем якої стали IDNT (Indytronics), та "Кліп року" і "Хіт року", у яких перемогли Be My Guest.

 

Автор фото - Андрій Максимов