Гурт ДахаБраха написав музику для українського фільму про мавку

Днями у мережі з'явився перший тизер українського повнометражного анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня" від студії Animagrad (FILM.UA Group).
 
"Чарівний світ давнього лісу, неймовірні пригоди та фантастичні герої про яких скоро дізнається весь світ! Мавка – душа лісу, вона – сама природа, складна і суперечлива: може бути ніжною і люблячою, може бути лютою і гнівною, але головне - завжди прагне до миру і гармонії.
 
Вона закохується у людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи обов'язок лісової берегині. Це історія про магічну силу кохання, яке об'єднує, рятує та дарує життя", - йдеться у описі фільму. 
 
Орієнтовна дата прем'єри -  2019 рік.
 
Що примітно, музику для тизеру написав український гурт ДахаБраха. допомагав їм у цьому знаний сопілкар Максим Бережнюк. 
"Робота над ним виявилася не простою, бо автори фільму рівняються на кращі голівудські стандарти, а ми ще не робили музики для Голівуду)) Віримо, що скоро світ закохається в нову українську лісову пісню!", - прокоментували свою роботу музиканти.
ДахаБраха – український квартет, що виконує українську народну музику із сучасним драйвом. Експериментуючи з українським фольклором, вони привнесли в свою музику ритми з оточуючого світу, створивши яскравий і унікальний образ.
 
До складу групи входять: Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська та Марко Галаневич. Інструментальний ряд “ДахаБрахи” – джамбе, дарбука, бас-барабан, віолончель, дитячі гармошки, австралійське діджеріду, аккордеон, окулеле, кахон, губна гармошка, жалейка, флейта, клавіші
 
ДахаБраха - складова проекту Владислава Троїцького “Україна Містична”. У складі трупи театру "ДАХ" гурт виступив на багатьох театральних фестивалях, з концертами він з'являвся на Womad, WOMADelaide, WOMEX, Sziget, Fusion, GlobalFEST, Helsinki Festival, Med, Mundial, Oslo World Music Festival, Pohoda, Rudolstadt, Cinars, Dublin World Music Festival, Ethno Port, Сотворение Мира, Этномеханика та інших музичних фестивалях в усьому світі.
 
"ДахаБраха"  у соцмережах: