"вагоновожатые" зіграють на кіноперформансі

У п’ятницю, 28 жовтня, в Довженко-центрі відбудеться показ відреставрованого фільму «Ордер на арешт» (1926) Георгія Тасіна із живим музичним супроводом від українського гурту "вагоновожатые". 
 
Кіноперформанс проходитиме в рамках 46-го МКФ Молодість і осіннього циклу освітньої програми КУЛЬТУРФІЛЬМ: «Femme Mute», присвяченого репрезентації жінки в українському німому. 
 
Цикл «Femme Mute» аналізує, яким було і як змінювалось в українському кінематографі 1920-х – початку 1930-х років бачення жінки і ставлення до ґендерного розподілу в суспільстві. Показово, що фільми початку століття піднімають проблеми, які й досі не були остаточно вирішені. Чи був сформований «жіночий погляд» на жінку у візуальних медіа і чи отримала вона свій голос в кіно і суспільстві через понад 120 років, відколи перша жінка з'явилася на екрані?  Проект «Культурфільм. Femme Mute» відбувається за підтримки: Фонду Рози Люксембург в Україні / Rosa Luxemburg Stiftung.
 
Перформанс розпочнеться о 19:00. Вхід на захід вільний. 
 
Нагадаємо, на початку грудня у Києві відбудеться головна презентація майбутнього релізу гурту "вагоновожатые" - альбому "Start-up Молодость".  Почитати рецензію на попередній реліз "вагоновожатые – Wasserwaage" (2015) можна за цим посиланням.
 
"вагоновожатые" у соцмережах:  
 
FB: https://www.facebook.com/vagonodrivers/
VK: https://vk.com/tramdrivers
Soundcloud: https://soundcloud.com/tram-drivers
Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Вагоновожатые_Вассервага?id=Btvackxmhzquptu2cy4yq4u7b5i 
Itunes: https://itunes.apple.com/en/album/id1049123303