У Києві зіграє відомий петербурзький скрипаль

9 жовтня у київському центрі “Ізоляція” (Набережно-Лугова, 8) в рамках фестивалю сучасної академічної музики "Kyiv Contemporary Music Days: Touchpoints" відбудеться концерт “Above/Under the line” петербурзького скрипаля та композитора Артура Зобніна.
 
Фестиваль, за словами організаторів, покликаний віднайти точки дотику між останніми тенденціями на сцені сучасної академічної музики в Україні та Європі. Він розпочався у вересні з міжнародних майстер-класів для молодих композиторів, що проводилися спільно з “Ізоляцією”, а також включав в себе електроакустичний концерт з португальским композитором Жайме Рейшем, оркестровий проект з Armonia Ludus Orchestra в Мистецькому Арсеналі та ряд камерних концертів.
 
Програма проекту скрипаля Артура Зобніна  “Above/Under the line” буде, можливо, одною з найбільш сміливих та безкомпромісних за всю історію фестивалю "Kyiv Contemporary Music Days". Крім творів визнаних у світі майстрів європейського авангарду значна частина концерту буде зосереджена на музиці композиторів молодого покоління з пострадянського простору, які вже встигли заявити про себе своїми неординарними творчими жестами.
 
Препарована скрипка та ефемерні звучання, шелести, скрипіння та тиша, прості речі, що поміщені у складні музичні контексти - всім цим буде наповнена атмосфера  “Ізоляції”, де відбудеться концерт. Буде представлена музика композиторів Вольфганга Ріма (Німеччина), Жоржа Апергіса (Греція/Франція), Олексія Шмурака (Україна), Георгія Дорохова (Росія), Адріана Мокану (Україна) та Олени Рикової (Росія/США).
 
Більш детально про концерт читайте тут. Квитки на захід коштуватимуть від 100 до 200 гривень (для студентів і пенсіонерів квитки по 70 гривень).