"Sectorial": краще давати слухачам цікаве шоу, аніж грати щотижня одне й те саме

Гурт "Sectorial" у 2015 році випустив успішний альбом "We Are the Titan's Rising Ashes" (2015). Почитати рецензію на нього від Atompunk можна за посиланням.  Зараз же музиканти підбили певні підсумки цієї роботи та поділилися баченням своєї творчості. 

- У минулому році вийшов ваш другий повноформатний альбом “We Are The Titan's Rising Ashes” і кліп на пісню “Tree Eater”, які отримали велику кількість позитивних відгуків. Чи задоволені ви самим альбомом, над яким ви працювали три роки і реакцією на нього?

- Альбомом задоволені майже повністю - нам вдалося зробити все саме так, як хотілося. Це перший досвід запису, під час якого ми абсолютно не поспішали і створили матеріал, котрий сподобався кожному учаснику гурту - від першого до останнього треку. Відверто кажучи, ми не очікували і не сподівались на якусь реакцію ззовні, адже альбом сподобався нам - це головне. Проте приємно бачити, що виконана робота резонує з людьми довкола нас, що їм це цікаво і певним чином надихає. Ми певні - якщо щось робиш відверто, з душею і тобі до вподоби — це не може залишити людей байдужими. Реакція може бути дуже негативною або дуже позитивною - але байдужих не залишається.

- Між альбомами “Erase And Reborn The Humanity” і “We Are The Titan's Rising Ashes” три роки різниці. І хоч між ними прослідковуються спільні риси, але в першому повноформатнику музика тяжіє до грайндкору, хоч і досить металізованого, і лірикa з соціальною тематикою. А вже у другому - блек/дет метал з лірикою про взаємовідносини людини із зовнішнім світом, із природою. Чим спричинений такий перехід у творчості і що варто очікувати від майбутнього матеріалу?

- За останні декілька років сталось чимало соціальних потрясінь, природно що матеріалом на цю тему завалений весь інфопростір. Соціальну тематику почали використовувати абсолютно всі довкола, незалежно від стилістики і жанрової направленості. Але ми розуміємо - у нас зараз важкі часи, і ми повинні пройти цей шлях. Інакше це лайно ніколи не закінчиться. На другому повноформатнику ми відійшли від прямолінійної соціальної тематики, але вона все одно деякою мірою відслідковується в текстах. В музичному плані цей альбом є певним експериментом — ми продовжуємо свої алхімічні досліди з поєднання етнічної музики та інших жанрів і напрямків. Думаю, в майбутньому цей рух продовжиться в тому ж напрямку і, можливо, перетвориться на щось нове для нас.

- У свій час ви об’їздили з концертами всю країну. Зараз, після виходу “We Are The Titan's Rising Ashes”, ви заявлені тільки на фестивалях. Поставили у пріоритет більше якість, аніж кількість?

- Так, це підвищення планки для нас самих — у нас не так багато досвіду виступів на великих фестивальних майданчиках. Краще грати 1-2 концерти на 3 місяці, але при цьому давати слухачам справді цікаве шоу, ніж грати щотижня одне й теж.

Нагадаємо, у найближчих концертних планах гурту є декілька виступів:

23 квітня — Ужгород @ Крук Фест I
23-25 червня — Литва, Варняй @ Kilkim Žaibu
7-10 липня — Тернопіль @ Фестиваль Файне Місто
5-7 серпня — Луцьк @ Бандерштат

Розмовляв Микола Мага