Your Inner God: У світі мистецтва немає місця шоу-бізнесу та комерції

Харківська психоделічна сцена поки що переживає скрутне становище. Колись тут існували Был Замечен…, Ray Ja Expedition, Janovsky feat Givotnie, Howling Ears, починали свій шлях Atomic Simao. Зі змінним успіхом існують Dr. Jail & Mr. Hype та Value. З важкою версією психоделії справи не кращі: Mudtrip з одним синглом, купа одноденних проєктів, на кшталт, The Axe of Mendeleev чи Apus, які так і не залишили спадку. До свого розпаду, чи не єдиним життєздатним та, ймовірно, найпродуктивнішим з усіх представників важкої психоделії в Харкові був гурт Soom. З їхнім розпадом з важкою сценою ситуація стала ще важчою.

Та, на противагу важкості, з’явились активні психоделічні команди з легшим, подекуди блюз-роковим гаражним звучанням, та набагато нижчим порогом входження: La Horsa Bianca, The Glober, Slow Action, The Dead Desert, The Holy Whale та одна з найбільш активних та амбітних — Your Inner God. Їхній вокаліст-гітарист, Костянтин Лисенко, який нещодавно самостійно відкатав Acoustic Temples Tour кількома українськими містами, відповів на кілька питань редакції.

— У невеликий тур ти відправився сам, але відомо, що з тобою були ще двоє. Що зараз з гуртом? Де поділися і чи буде Your Inner God виступати у повному складі знов?

— З самого початку Your Inner God був проєктом one-man-band, але з часом музиканти почали збиратися довкола та змушувати змінюватися мене, як творчу одиницю. Таким чином я виріс з блюзових колискових, проте не всім подобається вектор жанрового розвитку, який я обираю — для багатьох музика залишається у списку хобі, а для мене це щось більше. Наразі я знову зібрав людей, та чи стануть вони частиною Внутрішнього Бога, покаже лиш час.

— Які враження про тур, і чого вдалося досягти чи в чому розчаруватись?

— Я був, насправді, дуже задоволений таким експірієнсом! Розчаровуватися — це, мабуть, не про мене, бо немає сил зачаровуватися. Проте ситуація зі сценами у країні дуже інертна та неоднозначна! Такий досвід наштовхнув мене на багато різних планів та ідей, зокрема — знайти собі менеджера.

— Що з майбутніми релізами, є якісь ідеї, чи йде вже підготовка?

— Ми маємо дуже багато ідей і наразі працюємо над новим релізом разом із командою студії звукозапису On-Air. Дати релізу ще не можу називати, проте скажу, що це буде дуже стильний і важкий стоунер-психоделічний лонгплей, у якому буде 7 композицій, дві з них інструментальні!

 Що для тебе, власне, Your Inner God: хобі чи творчість?

— Останнім часом я оцінюю Your Inner God як розщеплення моєї особистості, яка повністю поглинула мене самого! Тобто Внутрішній вибрався назовні та став Зовнішнім, або так було завжди?! А якщо серйозно — я не вважаю YIG просто хобі, бо це чиста творчість, де я поринаю у світ мистецтва, у якому немає місця шоу-бізнесу і комерції.

— Чи є плани щодо закордонних виїздів?

— Є декілька ідей та можливостей, однак будемо планувати подорожі за кордон уже після релізу. Дуже буду радий зайнятися цим професійно та подорожувати і ділитись емоціями з людьми по всій нашій Землі. P.s. Десь чув, що Metallica давала свої шоу на всіх континентах — моїх гучних амбіцій достатньо, щоби побити їх у цьому та вперше зробити виступ на Марсі. Вже набираю своє повідомлення Ілону Маску!

 Кого з українських гуртів ти б виділив як таких, що мають подібне до твого бачення?

— У нашій країні, мені здається, зароджується нова ера важкої якісної психоделічної музики! Завдяки виступу на Electric Meadow 2018 я познайомився з дуже класними Slice'n'Dice, Ritual Service, Solarian та іншими. У Харкові я дуже поважаю творчість моїх друзів із The Glober. Ну а в моєму плеєрі давно засіли Straytones та Somali Yacht Club, зокрема політично-екологічна позиція "сомалійців" мені дуже до вподоби.

 Як і яка будується комунікація між незнайомими людьми, що займаються нішевою музикою? Чи є якісь проблеми або поради?

— Відразу хочу роз'яснити, що не поділяю музику на нішеву та популярну або ще якось інакше. Цьому є чудовий приклад Греції, у якій наш нішевий stoner перестає бути нішевим вмить! З комунікацією все просто: достатньо написати, познайомитись та зробити щось дуже цікаве для обох сторін. Проблеми виникають через те, шо наша музикальна індустрія, у порівнянні з іншими країнами, лишень стала однією ногою на першу сходинку, тож потрібно змінювати це на краще! А порад від мене не чекайте, бо я ще сам зелений та знаю, що багато чого не знаю.

 Що для тебе самого Your Inner God, хто він цей Внутрішній Бог і чи існує він?

— Все почалося з мого атеїзму та улюбленої банди The Jack Wood з їхньою композицією "Homeless and Dead", у якій вокалістка Саша зверталася до свого внутрішнього бога. Я вважаю, що богів ніяких не існує, та розділяю між собою духовність і релігійність, тому Your Inner God — це моє власне відображення духовного досвіду та науково-філософського погляду на реальність. Для мене він почав існувати три роки тому, на своєму першому концерті.

 Яке твоє основне послання до людей?

— Це дуже цінне питання для мене. Я дуже ірраціонально обираю шляхи розвитку себе в музиці, тому моя основна задача — розвивати в людях емоційну палітру музичних смаків. Нібито я синестет, який пропонує вам вирушити у візуалізації тих дивних, важких та динамічних музичних моїх композицій, які знайдуть свою багатогранну природу існування у головах слухачів без допомоги усіляких психоделічних речовин. Та хочеться мотивувати людей на творчість і на ідею про те, що тільки від них залежить їхнє власне майбутнє!

Your Inner God  psychedelic/stoner rock гурт з Харкова, що бере свій початок з 2016 року. Дискографія гурту налічує дебютний альбом "One Tone Below", що вийшов у 2018 році. 

Your Іnner God у соцмережах:

https://yourinnergod.bandcamp.com
https://soundcloud.com/your_inner_god
https://www.facebook.com/yourinnergod/
https://www.instagram.com/your_inner_god
https://www.youtube.com/channel/UCALNF56Mm1qF7AU81jGRXGQ

Neformat.com.ua ©