Neformat Family: Maloi

Сьогодні у рамках рубрики Neformat Family, де ми згадуємо недіючі або заморожені українські гурти, поговоримо про Maloi. І хоча пройшло лише два роки з того моменту, як гурт раптово припинив діяльність, згадуємо їхню творчість з великим теплом та ще більшим бажанням якось знову почути цю музику наживо. 

Гурт Maloi з'явився на початку 2011 року в місті Київ. Утворили його учасники інших колективів, а саме Woundead, Bluesbreaker, Riot On The Radio, Wolverine Blues, Undercurrents та інших. Ще з самого початку свого існування гурт достукався до прихильників і, навіть попри припинення діяльності у 2017 році, назавжди залишиться глибоко у наших музичних серцях.

Вова Проценко, один і з засновників гурту, а також автор текстів, у одному зі своїх інтерв'ю казав:

"Maloi – гурт, який веде прямий діалог зі своїм слухачем або з людиною, яка чує цей гурт. Єдиний наш концепт – бути щирими та максимально відкритими: ми просто розмовляємо з людьми про те, що вони, можливо, бояться обговорювати з кимось іншим".

Історія гурту

Вова й Ілля грали хардкор-метал у столичній команді Woundead. У 2010 році вони були в пошуках нового ударника і до гурту приєднався Саша, який восени саме переїхав із Полтави до Києва на навчання. Вова запропонував Саші та Іллі грати дещо інакшу музику. Через кілька репетицій до новоствореного гурту приєднався Антон з Riot on the Radio – так і з’явився на світ проєкт з невибагливою назвою Maloi.

Після двох чудових релізів (до речі, обидва потрапили до Neformat Top-50), шести років існування та багатьох душевних виступів, автовідповідач, якому ми разом з учасниками гурту сповідувались в "Late Night Calls Inc." було вимкнено і гурт зник з ефіру…

Основний склад:

  • Вова Проценко (Battle Axe Culture, Riot on the Radio, Swalow, Woundead, Wolverine Blues) – бас / вокал
  • Антон Алєксєєв (Riot on the Radio) – гітара / вокал
  • Ілля Правдивий (Bluesbreaker, Wolverine Blues, Woundead) – гітара / вокал – потім йому на заміну прийшов Віталій Мостовик, який вже грав у Maloi у 2014 році
  • Олександр Шивкін (Woundead) – ударні – потім йому на заміну прийшов Олексій Вознюк

pic 1

Релізи

У квітні 2012-го вийшов перший 6-пісенний реліз гурту – міні-альбом "Boys, You Gotta Slow Down" – така собі ода дорослішанню, ностальгія за юністю, нагадування про усі втрачені шанси та невикористані можливості. Текст кожної пісні влучає "в десятку" – ти розумієш, що все це про тебе. Це унікальний реліз, з кожним роком, з кожним зробленим/незробленим вчинком у житті кожен текст стає ще ближчим та більш особистим.

Наприкінці осені 2016 року хлопці випустили довгоочікуваний дебютний лонгплей – "Late Night Calls Inc." (який майже через рік, у 2017 році, було видано також на вінілі) – це концептуальна робота, кожна пісня – це нічний дзвінок до служби довіри, історія з життя 25-30 річної людини, розказана особисто – дещо, в чому він/вона не може зізнатись нікому, навіть самому собі; це прохання про допомогу людини, яка не може знайти свого місця у сучасному божевільному світі.

Концертна діяльність

За досить недовгий період своєї творчої діяльності, Maloi встигли стати улюбленцями публіки, зокрема і через свої чудові живі виступи. Мабуть, найбільш насиченим став 2012 рік – навесні вони розділили сцену з відомими американськими поп-панками Man Overboard. У вересні цього ж року виступили на Crash Test Festival у дворі галереї "Лавра" разом з такими відомими гуртами, як Vitamin X (Нідерланди), Astpai (Австрія), Despite Everything (Греція), а також із десятком не менш крутих українських колективів.

У жовтні цього ж року хлопці разом з американцями A Loss For Words та італійцями The Anthem їздили в тур, що охопив Київ, Харків, Ростов на Дону, Воронеж, Орел, Рязань, Москву, Владимир та Санкт-Петербург. Було багато спільних концертів з близькими по духу москвичами Bicycles for Afghanistan, навіть спільний тур у 2015 році з виступами у країнах Прибалтики та Калінінграді.

2017 рік почався на сцені фестивалю Winter Mass IV, а останнім концертом Maloi став виступ у MonteRay Live Stage разом зі Stoned Jesus та харківським експериментальним тріо Смеющийся Тигр 24 листопада 2017 року. Хоча у своїх небагатьох інтерв’ю музиканти нічого не казали про припинення діяльності колективу, після цієї дати вже анонсовані виступи було скасовано "з особистих причин", жодної актуальної інформації чи коментарів більше не з’являлось. Наразі, за словами Вови Проценка, учасники команди ніде не грають, тож залишається хіба сподіватися, що одного разу ми таки почуємо Maloi знову.

Maloi у соцмережах:

https://maloi.bandcamp.com
https://vk.com/maloipunkrock
https://www.facebook.com/maloikiev

Раніше в рубриці: https://www.neformat.com.ua/neformat-family

Neformat.com.ua ©