Артем Євграфов: Пива не можна перепити, доки пиво не переп'є тебе

Київський треш-метал гурт Zombie Attack нещодавно випустив повноформатний альбом та повернувся з європейського туру, тож, доки спогади свіжі, ми поспілкувалися з вокалістом колективу Артемом Євграфовим

— Нарешті ви випустили довгоочікуваний альбом. Як і коли з'явилась ідея цього релізу?

— Ідея випустити альбом не покидала нас після того, як ми випустили перший альбом. Десь році у 2015-му чи 2016-му ми зробили пісню "Bonded By Beer". В принципі, думаю, вже тоді ми розуміли, як буде називатись альбом.

— Розкажіть про нюанси роботи, скільки пива було випито і як всі впоралися з цим завданням — записати альбом?

— Ми окремо записали барабани на студії, а гітару, бас і вокал вже писали вдома. Все міксували та зводили своїми силами. З приводу випивки навіть не знаю. Здається мені, що навіть не бухали під час запису, бо кожен записував свій інструмент окремо. Вокал — то вже я ходив до Фіца (ред. гітарист Zombie Attack) і, замотавшись у простирадло, кричав у шафу, де стояв мікрофон.

— Невдовзі після виходу альбому, ви поїхали в тур. Чому саме у такому складі?

— Ми давно з Knifeman говорили про цей тур, тут все було вирішено ще до випуску альбому, якщо я правильно пам‘ятаю. Також Warningfog — дуже крутий грайндкор, у нас з ними 6 осіб на два гурти, вони круті кенти й такі ж стрейтейджери як я. Разом ми часто роздавали гівна на канцах у Києві, тому це була прекрасна нагода роздати гівна і за кордоном. І всі три гурти влазять у машину. До того ж кожна з банд грає урізному стилі — crust, grindcore, thrash metal, тобто була ймовірність того, що підтягнуться кенти з різних тус.

— Хто і що взагалі для вас "свої люди", і з ким би ви могли та хотіли поїхати в тур та куди?

— Свої люди — це люди, які кайфують від того, що грають. Яким похуй, де спати, які люблять випити та з якими є про що поговорити. В принципі, могли би поїхати з будь-ким, але головне, щоб люди були не душні. Бо два тижні з некайфовими людьми, скоріш за все, і не будуть кайфовими. Варнінги та Кайфмени, у цьому плані, перевірені люди.

— Що найкрутіше сталося за час туру та скільки всього було випито?

— Скасування канцу в Сербії після сету Warningfog, бо, як вони сказали, це для них занадто. А також те, що мене хтось обісцяв уночі. Я прокинувся — ковдра мокра. Помацав, а труси в мене сухі. Випито було багато. Дуже багато. Ніхто не рахував, але пили щодня і, як правило, міцні напої. Декілька разів нас пригощали декількома літрами горілки, або місцевої цуйки та палєнки, які ми тут же випивали.

— Які враження від треш-метал сцени в Україні та чергового треш-відродження у світі?

— Ну, в Україні є декілька команд окрім Zombie Attack, що грають треш. Це Warwar, Reabilitator, Unfocussed, Mortal Vision, Merzotna Potvora. Але я не бачу, щоб хтось робив якийсь фест по трешу чи щось таке, і я розумію, чому так.

Зараз, як і завжди, багато команд у світі грають треш. Розумієш, коли треш на підйомі, виникає багато гуртів. Як тільки все йде на спад, гурти розпадаються. Але залишаються декілька команд, які все ж продовжують грати. І так, в принципі, кожен цикл і відбувається. Я не бачу якось відродження у світі. Треш як був популярний, так і продовжує бути. Але, можливо, то я просто далі своєї дзвіниці не бачу. Зараз у Європі є достатня кількість андеграундних фестивалів, де ти можеш почути треш/блектреш/трешдез/спід метал/хеві метал/дез метал і все в одному місці і за декілька днів.

79859469_2768210679896477_5715413379942711296_o

— Що б ти хотів побажати тому, хто перепив пива?

— Пива не можна перепити, доки пиво не переп'є тебе))

— Що б ти хотів побажати усім іншим?

— Хой пацанам, хуй мусарам! Бажаю, щоб коли у вашому місті крутий канц — ви були саме на ньому, а не десь у рутинних справах)

Zombie Attack у соцмережах:

https://zombieattackthrash.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ZombieAttackUkraine/
https://www.youtube.com/channel/UCbvIi0FrwXqkBq_9tMdvv6Q/

Neformat.com.ua ©