Ulvegr — Titahion Kaos Manifest (2017)

Гурт ULVEGR створений у далекому 2009 році двома учасниками: Helg'ом  (Khors, Runes Of Dianceht, Ygg) та Odalv'ом (ex-Nokturnal Mortum, Runes Of Dianceht, Ygg, Twilightfall, Elderblood).  Характеризують свою музику, як Ukrainian heathen black metal.

Одразу ж після створення гурту, а саме наприкінці 2009 року, записали в студіях AudioALchemia, Warth и OSF альбом Волчьи Тропы, а в жовтні 2010 року мініальбом Где крови льдяной шторм. У квітні 2011 року видали останній на російському лейблі Stellar Winter

За наступні чотири  роки видають ще низку альбомів: Арктогея (2012), Ледяной Пустоты (2013),  The Call of Glacial Emptiness (2013).

Наразі помітна тенденція відходу від класичного для bm-сцени звучання і лірики творів у сторону різного пост-, дум-, сладж- металу. Проте це однозначно не стосується творчості  ULVEGR які і понині грають старий добрий блек метал.

Останній, вибачаємось, крайній реліз ULVEGRTitahion: Kaos Manifest триває 44 хвилини.  Витриманий в давньоєгипетській естетиці альбом звертається до езотерично-інфернальних тем: безодні, хаосу, помираючих небесних тіл, тощо.  

У цьому альбомі-маніфесті зустрічаються пісні з по-справжньому цікавими назвами, як от: «Sol In Signo Sagittarii», «Thousand Aeons In Transcedent Abyss», «Manifestations Of Havoc»

Прослуховуючи їх одразу потрапляєш до підземних світів та моторошних потойбіч і їх мешканців у гості. Єгипетська, і близькосхідна демонологія в цілому, надихає на створення якісного heathen black’у. 

У треку «Thousand Aeons In Transcedent Abyss» шипотіння диявольських безодень ніби закликають зійти у свої володіння і залишитися там будь-якою ціною. Але ціна була відома всім і завжди, і це — душа.  

Немов із крижаних пустель лунають протяжні крики в «Manifestations Of Havoc». Наступний трек — «Bloodcult. Initiation» розповідає нам моторошну історію сатанинської меси та ініціатичного обряду. 

Завершується маніфест хаосу композицією «Black Light Of A Dying Sun» з місцями шрайковим вокалом, який нагадує легендарний колектив DSBM-сцени — Silencer

Neformat.com.ua ©

1. Sol in Signo Sagittarii  
2. Throne Among the Void 
3. Thousand Aeons in Transcedent Abyss 
4. When Stars Will Turn to Ashes 
5. She, Who Grants Sufferings  
6. U-tuk-ku Lim-nu 
7. Manifestations of Havoc  
8. Bloodcult. Initiation. 
9. Black Light of a Dying Sun 

17.04.2017