O'Hamsters - Где бы мы ни бывали (LP 2017)

Столичний кельтик-панк гурт O'Hamsters наприкінці цієї зими порадував нас повноформатним альбомом під назвою Где бы мы ни бывали. Бешкетні чорти з обкладинки альбому одразу ж натякають на пекельну атмосферу пісень. 

Як пишуть в інтернетрях, таку музику треба слухати з «корєшами» після важкого тижня в атмосферному пабі десь у центрі Києва. 

До складу гурту входять: Антон "Дядя Хэм" Скворцов — акустична гітара, вокал; Максим Максим "Юэ" Соколов – бас; Денис Жуковський - ударні; Володимир Мазур – акордеон, піаніка, губна гармошка; Андрій Ганзевич - мандоліна, вістл; Олексій Тарасюк - гітара, банджо.


Альбом складається з тринадцяти шалених пісень і одного каверу на гурт The Pogues. Мова виконання переважно російська. Тематично усі треки об'єднує кельтсько-ірландська естетика і веселий панківський угар. Чого лишень варті слова з першої пісні альбому: 

«А я ирландец истинный, хоть и рождён не там / Где пену вал неистовый выносит к берегам. / Я за бухлом трепаться мог бы сутки напролёт... /  И жизни кутерьма меня ни капли не ебёт!» Сподіваємось, після цих слів ні в кого не виникне питання стосовно того, як ставляться до алкоугару хлопці з O'Hamsters

Взагалі кожна з пісень Где бы мы ни бывали висвітлює ту чи іншу складову життя кельтських бастардів: тут і куртуазні та любовні розваги, і оспівування величі Ірландії, і героїчні та венеричні подвиги і життєві перипетії рудих хуліганів.

Коротше кажучи згадується все найкраще, що тільки могло б бути на тому богонатхненному острові.

Також доволі цікавою є пісня під назвою «Странный союз», в якій йдеться про дійсно дивний союз: в одній родині мирно уживається батько-протестант та мати-католичка, проте ідилія триває тільки до моменту народження сина, котрого кожний з батьків хоче навернути у свою конфесію. Історія закінчується тим, що під час сімейної сварки хлопчина починає битися з усіма поспіль через те, що не знає, хто свій, а хто чужий. 

Від такої музики одразу ж починаєш скрізь вбачати пустощі лепреконів, різних ельфів та чаклунів з прадавніх кельтських оповідок. Або ж як і герої пісень йдеш на абордаж, ґвалтуєш дівчат та напиваєшся віскарем до нестями, проте ніколи не залишаєшся байдужим. 

Тому, якщо ви поціновувачі ірландської йоги з напівтверезими лепреконами замість факірів, цей альбом саме для вас.  

Neformat.com.ua ©

1. Истинный Ирландец 
2. Winter Hill 
3. Мадлен 
4. Случай в Спезе 
5. Угар 
6. Где бы мы ни бывали 
7. Храни, Боже, остров Эрин 
8. Батальон Святого Патрика 
9. Странный союз 
10. Cath Sulchuait 
11. Рыжий Айриш Бой 
12. Я из Коннахта 
13. Стакан 
14. Ліжко Кухуліна (The Pogues cover)

21.02.2017