MERVA - Шаман (2017)

У 2017 році одна за одною виходять концептуально-філософські платівки від вітчизняних музикантів. Нещодавно ми вже писали про гурт Sanatana та їх альбом Brahmavidya, в якому оспівується ведизм та нью-ейдж тематика. 

Наразі пропонуємо вам ознайомитися з альбомом гурту MERVA під назвою Шаман, який вийшов у січні 2017 року одразу на двох лейблах — ІншаМузика та Moon Records.

Світ побачив цей реліз завдяки старанням п’яти учасників гурту, а саме вокалісту та автору текстів Петру Зарудному;  гітаристу Дмитру Ажнюку; другому гітаристу Павлу Переходько;  барабанщику і за сумісництвом перкусіоністом Дмитру Драму та басисту Владу Волкошовцю.  

Шаман — це вже третій за рахунком альбом рівнян MERVA.  На його обкладинці красується шаолінський монах з шаманським бубном у модних окулярах. 

Складається платівка з семи місцями дивакуватих треків, сповнених глибоких сенсів. Різного роду роздуми над проблемами буття, буддійське сприйняття ідей страждання та шаманський екстаз наповнюють лірику альбому величними і незрівнянними ідеями. 

Також варто звернути увагу на різноманіття етнічних мотивів, яке проявляється у звучанні різномісних дримб, сітара, тощо.

У своєму прес-релізі музиканти зазначають: «Перед вами зовсім нова Merva. Шаман – це своєрідний коктейль з пост-панку, етно і звичного для гурту альтернативного року, приправлений глибокими філософськими текстами»

Дійсно, відхід від класичної «альтернативщини» відчувається ледь не з першої пісні. Пост-панкове звучання та етнічні мотиви взагалі нове, як для української сцени, явище, яке навдивовижу гармонічно сприймається і більше того — залишає приємні враження після прослуховування.  Якщо до всіх цих компонентів додати ще філософську лірику, то ми отримаємо шикарний альбом.  

З кожним роком якість музики гурту MERVA тільки покращуються, результатом чого є виступ на відомому музичному фестивалі Бандерштат разом із відомими українськими виконавцями: Бумбокс, Тартак, Воплі Відоплясова, O.Torvald, Антитіла, Скрябін, Epolets, OT VINTA, Без Обмежень, Жадан і Собаки, Тінь Сонця, Karna, ФлайzZzа.

До речі, 20-го травня у столичному клубі MonteRay відбудеться великий сольний концерт колективу та презентація останнього альбому. На мою думку такий захід дійсно варто відвідати.

Тож, якщо вам не вистачає свіжої порції українсько-шаолінської мудрості та шаманських оповідок від хлопці із чарівної Рівненщини — в жодному разі не зволікайте і купуйте квитки вже зараз, бо потім буде пізно.

Neformat.com.ua ©

1. Колесо Мук 
2. Бодхісаттва Василь 
3. Ходить Брахман 
4. Ян Цзи Мовчав 
5. Дукха 
6. Шаман 
7. Емпірей

27.01.2017