На початку лютого київська співачка Ірина Кульшенко (екс panivalkova) представила свій перший міні-альбом, що став логічним завершенням першого року її сольної творчості.

Київському тріо panivalkova вистачало, здається, абсолютно всіх компонентів, щоб стати ідеальним гуртом для української інді-сцени. Вони вміли писати мелодійні хіти, як "Крейзі Нікіта". Вміли створювати багатошарові мультижанрові композиції з латинськими й африканськими мотивами, як "Let Me". Навіть така амбіційна річ, як пісня "космополітік" у стилі східної духовної музики з одночасним живим записом 15 музикантів, виявилась їм під силу.

Вони ідеально вміли спілкуватись з публікою і зі сцени, і через соціальні мережі. Підбирати ефектні костюми та створювати яскраві образи на відео – це теж про них. Про них схвально відгукались і фани неформатної музики, і Андрій Данилко з Костянтином Меладзе. Навіть свої локальні меми на кшталт вигаданого слова "уатамана" і грубої валізи з екзотичними інструментами, яку вони з собою возили – все це було.

Чого їм не вистачило, так це проіснувати трошечки довше. 19 березня минулого року, майже через 3 роки після виходу свого повноформатного альбому "Донтворі", panivalkova оголосили про розпад і стали історією. Але нам з вами рано сумувати з цього приводу, бо Іра Лузіна, Даша Пугачова та Іра Кульшенко обіцяли нам ще багато хорошої музики. І перша ластівка – це міні-альбом "Хто захистить від повені дерева".

Якщо в контексті panivalkova Ірина Кульшенко представляла серйозно-ліричну сторону їхньої музики, то в першому сольному альбомі співачки ми бачимо одночасно і глибше розкриття цієї ліричності, і розвиток її у зовсім нову якість. Як у структурі пісень, так і в побудові альбому добре проглядається, наскільки сильно авторці притаманний перфекціонізм. Кожна пісня має доволі чітку задачу і думку, яку вона втілює з хірургічною точністю.

В "Інтро" співачка попереджає нас, що вона – не така, як ми звикли сприймати, і наступні треки крок за кроком наближають нас до розуміння тої позиції, яку Kulshenka хотіла до нас донести. За формою всі пісні – це фортепіанні балади з джазовим і барочним обрамленням, що, разом із загальним настроєм, очікувано викликає порівняння з Vivienne Mort. У цьому випадку я б не став виділяти кращі в музичному плані треки – вони всі повільні, милозвучні, мінімалістичні та мають хорошу мелодійну основу. Хоча, на мій смак, основні мелодії у двох останніх піснях дещо сильніші, ніж всі інші.

Два перші номери – "Ліра" і "L’amant de minuit (Опівнічний коханець)" – еталонно ліричні пісні про, відповідно, болючий і солодкий процес творчості та романтичну історію любовних зустрічей, що можливі лише опівночі. Два наступні – виражають уже більш активну позицію стосовно реальності. В однойменній до альбому пісні героїня раз за разом сама рятує себе із досить тяжкої ситуації, а у пісні "Quarrel" приходить до висновку, що без старої доброї бійки черговий конфлікт вирішити не вийде. Фінальна "Фата Моргана" – свого роду синтез всього, що ми чули раніше: під пронизливі клавішні в дусі Аліни Орлової лірична героїня спершу сумнівається у своїх силах, але приходить до висновку, що необхідно вірити в себе і не зважати на зовнішні перешкоди.

"Хто захистить від повені дерева" – коротка, але продумана і деталізована історія про шлях до себе і ствердження власної волі до життя і творчості. Хтось може винести з неї для себе натхнення для власної боротьби, а хтось – просто відчути знайому меланхолію чи заслухатись хорошою мелодією, яких тут вдосталь. Спостерігати за цією історією – цікаво. Яке буде в неї продовження? Ми з вами обов’язково дізнаємося, якщо до того моменту нас не здолають щоденні турботи, економічна криза або коронавірус.

Kulshenka (читаємо Кульшéнка) — це творчий псевдонім екс-учасниці гурту Panivalkova Ірини Кульшенко. Мультиінструменталістка, співачка та композиторка не обмежує себе жодними рамками, самостійно робить аранжування, співає українською, англійською, французькою та іспанською. Датою створення Kulshenka Ірина називає 7 лютого 2019 року, коли вийшла її дебютна пісня "Ліра". На її рахунку ще кілька різнопланових синглів та дебютний LP "Хто захистить від повені дерева".

Kulshenka в соцмережах:

1. Інтро
2. Ліра
3. L`amant de minuit
4. Хто захистить від повені дерева
5. Quarrel
6. Фата Моргана

03.02.2020

Вітаю на Вашому новому сайті!

Будь ласка, зробіть наступні кроки для настройки і початку використання Вашого сайту:

1. Налаштуйте сайт Після входу на сайт відвідайте розділ адміністрування, де можна налаштувати і зконфігурувати під себе усі аспекти Вашого сайту.
  2. Увімкніть додаткову функціональність Потім відвідайте список модулів і увімкніть функціонал, який відповідає вашим особистим вимогам. Додаткові модулі можна знайти на сторінці завантаження модулів Друпалу.
  3. Налаштуйте дизайну вебсайту Щоб змінити "вигляд та механіку" Вашого сайту, відвідайте розділ тем. Можна вибрати одну з існуючих тем або завантажити додаткові теми з розділу завантаження тем Друпалу.
  4. Почніть публікувати наповнення Нарешті Ви зможете створювати наповнення для Вашого сайту. Це повідомлення зникне після появи першої публікації на головній сторінці.

За повнішою інформацією зверніться до секції допомоги, або до онлайн підручників Друпалу. Також Ви можете звернутись за допомогою на форумі Друпалу, або переглянути велику кількість інших можливостей підтримки.