Електромед — Став Би Дибом Чуб (2019)

Майже рік тому Електромед представив слухачам перший мініальбом "Став Би Дибом Чуб". За настільки низької кількості якісних українськомовних фанк-виконавців в Україні не гріх повернутися до нього і через такий тривалий час.

Фанк — музика швидка та енергійна. А ще фанк це, коли усі танцюють. Коротше, дрібниць не буває, виключно позитив. Іноді він сумний трапляється, але то якийсь оксюморон. Для спеки сьогодення така музика — саме те, що ви замовляли.

Тож, яка історія: зібралися собі Дмитро Олексійович Вільда та Богдан Ярославович Гураль та почали читати реп у гурті 044 (Нуль Forty Four їх ще називали). Але доволі швидко поставили собі самі питання — кому це вигідно, й вирішили піти далі. А далі що? Ну, спочатку, у свій час основні семпли та лупи оці всі діджеї та МС драли з джазу та фанку. Отже, можна звернутися до коріння. Ну, й воно звучить дуже смачно, якщо вміти його готувати. А виявилося, що ця парочка таки вміє робити подібну музику. І справа не тільки у вмінні читати реп.

Минулого літа вони записали свій перший ЕР "Став Би Дибом Чуб". І так усе в них склалося, що спродюсував та видав реліз лейбл Rookodill’a. А це, як вам, мабуть, відомо, не так просто, адже це взагалі чи не єдина музична інституція в Україні, що знається на фанку та його похідних.

На релізі можна почути Яну Соуле, яка підспівує хлопцям у двох треках — "Мама Каже" та "Кума". І воно все таке бадьоре, що пишу цей текст пританцьовуючи. Співачка взяла участь у фіті у своєму новому амплуа — тепер її звати DIYana. А ще така музика не могла обійтися без відповідного голосу. До хлопців приєдналася темношкіра викладачка вокалу на ім’я Ніколь, яка виконує партії у решті пісень.

Ще є історія головного треку релізу "Став Би Дибом Чуб". Одного разу колишня дівчина Дмитра Олексійовича заявила йому, що не кохає його, бо не відчуває метеликів у животі. Той не засмутився, а посміявся з цього приводу. Після цього одразу написав пісню та ще й уявив, що було б, якби йому подібне сказав чоловік. До речі, треки учасники Електромед загалом доволі цікаво вигадують. Починають фристайлити незрозумілою та невідомою мовою. Записують це, а потім адаптують під українську. Сучасну вітчизняну молодіжну естраду вони слухають, але не орієнтуються на неї. Роблять це для ознайомлення.

Узагалі вийшло фірмово, так. Але є нюанс. На цей час окрім The Maneken та Vanek Foundation нічого подібного майже ніхто серйозно не робить. Тобто може статися, що тріо побавиться та кине оцю всю тему. Фанк хоч і весела, але доволі складна музика. Так, хлопці долучили до запису живих музикантів. Так, це чутно. Але поки вони випустили маленький альбом. Тож є нагода чекати, бо таку якість рідною мовою можна почути доволі рідко, особливо влітку. Ще от нещодавно вийшов проєкт Our Atlaantic, який просуває агенція Mnogo Vody. Але у команди поки тільки 6 треків. Доводиться старі релізи Євгена Філатова прослуховувати по сто першому колу. Тому для поціновувачів груву та позитиву Електромед — саме те, але його замало, теж усього 6 треків. Гуртом зайде, але забажається ще.

Електромед — український фанк гурт. Раніше хлопці називалися Нуль Forty Four і грали реп, але у 2018 році змінили назву та переорієнтували свій жанр. На рахунку команди чимало кліпів та EP "Став Би Дибом Чуб".

Електромед у соцмережах:

1. Мама Каже
2. Став Би Дибом Чуб