Backchat — Backchat (2019)

Зізнатися чесно, у мене були великі сумніви стосовно альбому — тривале очікування не тільки завищило сподівання від матеріалу, але й сіяло зерно скептицизму щодо актуальності музики, адже робота над повноформатником розпочалась не рік і не два роки назад, а, за інсайдерською інформацією, все було записане ще роки три тому. Тим не менш, з перших хвилин усі сумніви розвіюються і чим далі, тим більше розумієш — дідька лисого, це воно!

Backchat

Оглядаючи треклист, дивуєшся такому хронометражу, бо мало хто в наші дні, особливо у вітчизняній музиці, записує матеріалу на більш ніж 50 хвилин та може впоратися із завданням втримати темп та написати гарних пісень. Але Backchat досягли успіху у всьому: напор та енергетика альбому тримають тебе в тонусі від початку і до кінця, при цьому якраз посередині очікує приємний сюрприз у вигляді гарної ліричної балади.

При цьому, з самого першого прослуховування починаєш дивуватися наскільки ж крутий матеріал — рифи в’їдаються в пам’ять за лічені секунди, а вокальні партії чудово підкреслюють хітовість композицій. І найголовніше, що навіть шестихвилинні пісні не втомлюють. Трек "The Leading Star" був випущений як один з синглів і для такої справи навіть трохи урізаний, але в альбомній версії збільшений хронометраж аніскільки не псує картини, лише додаючи нових деталей у і без того крутий бойовик.

Неочікуваний перепочинок у вигляді балади дуже товсто натякає: "зараз самий час видихнути, буря скоро продовжиться". І друга частина новою хвилею накриває слухача — кількість моментів, відмінних та таких, які запам’ятовуються, продовжує вражати. Ну і в якості апогею —шикарний восьмихвилинний трек, така ефектна крапка у цьому релізі.

Сумно, що альбом виходить без належного промо — декілька кліпів напередодні релізу були б доречними. Тим не менш, сам факт його виходу вже по-своєму епохальна подія.

50 з чимось хвилин промайнуть зовсім непомітно — студійник настільки хороший, що їм не встигаєш насититися. Єдиний мінус це те, що тепер не можна буде набридати музикантам з питанням "а коли альбом?". Втім, можна буде ставити новий "а коли наступний концерт?", адже хто знає, можливо груднева презентація буде останньою на найближчі роки.

У підсумку, Backchat випустили дійсно знакову роботу — глава закрита, можно рухатися далі. Залишається сподіватися, що нова розпочнеться вже найближчим часом, бо йти на спочинок з таким матеріалом — злочин проти нашої сцени.

Думки, висловлені у рецензіях, передають погляди самих авторів і не обов'язково відображають позицію Neformat.com.ua

Backchat у соцмережах:

https://backchat.bandcamp.com/music
https://www.facebook.com/Backchatmetal
https://www.instagram.com/backchatmetal
https://www.youtube.com/user/backchatmetal/videos

Фото: Артем Пронов

Neformat.com.ua ©

1. An Everlasting Storm
2. Blanks
3. The Leading Star
4. From Ashes They Rise
5. Asked For More
6. The Night With No End
7. The Games We Play
8. Sea Of Filth
9. Glow
10. War And Plague
11. May The Road Rise To Meet You
 

25.11.2019
25 ноября 2019