MACHUKHA дебютують із синглом

Днями постблек-метал гурт MACHUKHA, який нещодавно заснували двоє українців у Берліні, випустив свій перший сингл і вже анонсує альбом.

Перша композиція музикантів Наталі й Іллі називається "Bezpliddya" й виходить разом із відеокліпом. Засновники проєкту загалом зняли три відео, два з яких також вийдуть незабаром.

У композиції частково відображено "шлях усвідомлення болю" й те, як відпускати його через прийняття. Цієї теми зокрема торкнеться майбутній лонплей колективу.

"Своїм голосом, українською мовою, Наталя виражає щирий непідробний розпач. Гітарні мелодії поєднуються з інтенсивним ритмом басу й барабанів і створюють атмосферу, що викликає у слухача широкий спектр емоцій", – каже Ілля в пресрелізі.

Зрежисувала відео Блáхін, яка так само грає на гітарі в гурті. Вона ж виконала одну з ролей у кліпі. Наталя, своєю чергою, вручну виготовила костюми для зйомок.

Анонсований альбом музикантів називатиметься "Мочарі" й вийде цього червня. Його основною темою буде людська стійкість як така. До цього музиканти обіцяють випустити ще кілька синглів.

MACHUKHA – українсько-берлінський гурт, який заснували вокалістка Наталя й гітарист Ілля. До цього Наталя працювала в команді українського фестивалю Back to Youth, а Ілля грав у гуртах Swallow Swallow Splinter, ...And We Burn і Murder. Перший сингл музикантів, "Bezpliddya", вийшов у квітні 2024 року.

MACHUKHA в мережі:

https://www.instagram.com/machukha.stepmother
https://www.machukha.com/

Фото обкладинки – надали виконавці