ФРН видають мінізбірку й анонсують альбом

Нещодавно скрімо-гурт ФРН оприлюднив збірку з трьох треків – "Ситуація під контролем". Згодом ці композиції стануть частиною повноформатника музикантів.

Коли ФРН завершили роботу над виданням і перевиданням матеріалу кількарічної давнини, то одразу ж стали до роботи над новим. Уже в серпні минулого року музиканти підготували низку нових текстів.

"Лірика ФРН завжди торкалася теми європейських воєн і дотичних. Але, якщо раніше це було про події першої половини ХХ століття, то тепер мова йде про сьогодення", – розповідає Павло, вокаліст гурту, Неформату.

Їхнє вокальне виконання музиканти записали в листопаді того ж року на домашній студії свого друга, Макса Барми, в Берліні.

До цього ж мініальбому музиканти також включили композицію, яка раніше була інструментальною. Іще в 2021 році вони поклали мелодію на вірші поета з їхньої Батьківщини – калушанина Богдана Рубчака. У 2023 році трек був перезаписаний, оскільки цей вірш досі відгукується музикантам.

"Для мене це є сповідь людини, відірваної від дому, просякнута меланхолією, сподіваннями, які не виправдалися, і думками про майбутнє, що видається страшним. На початку композиції є семпл із прямою мовою Рубчака, взятий із інтерв'ю 1990 року. Там він і сам розмірковує над написаним", – додає Павло.

За словами музикантів, усі нещодавні сингли, які передують виходу майбутнього альбому, дають уявлення про те, яким буде лонплей. Дата його релізу наразі не відома, але той точно буде, запевняють учасники ФРН.

За інших умов музиканти б представили свій новий матеріал наживо. Проте Павло наразі повернувся з-за кордону, щоб долучитися до українського війська й уже проходить військові навчання. Відповідно, живі виступи відкладені на невизначений час.

ФРН – скрімо гурт, заснований восени 2011-го року у Калуші, як реакція на розпад єдиної на той час місцевої панк-команди Nuttertool. З 2015 року колектив не виступав і не випускав нових релізів та повернувся лише у 2020 році. Загалом на рахунку команди дебютне демо, кілька синглів та ЕР.

ФРН у мережі:

https://www.facebook.com/frn.band/
https://www.instagram.com/frnpunx

Фото обкладинки – надали виконавці