saymory видав повноформатник

Нещодавно електронний проєкт saymory оприлюднив альбом "Visual Eclectic Nightmare", другий лонплей у своїй дискографії.

До нового альбому виконавця ввійшли 8 композицій, які він відібрав для живого виступу зі своїм другом Нікітою Худяковим.

"Із Нікітою ми створили проєкт AVJam Berlin. Він запропонував разом виступити на декількох івентах, оскільки йому сподобалися мої музичні замальовки. Нам треба було 30-40 хвилин для перфомансу, тож я обрав серед багатьох демок ці – вони вкладались у контекст і настрій. Загалом, ми виступили десь на 6 різних заходах", – розповідає музикант Неформату.

За його словами, музику він пише чи не щодня, тож матеріалу в нього чимало, зокрема за 2023 рік. Але не все вдається перетворити на композиції, тому до "Visual Eclectic Nightmare" ввійшли й треки, написані кілька років тому. Усю підготовку композицій Юрій, автор музики saymory, виконав протягом цьогорічних весни-літа.

Слухайте альбом на стримінгах

У згаданий період часу музикант долав негативні настрої всередині себе й музика слугувала йому помічним інструментом.

"Психологічно я був виснажений і розбитий. У цілому, моє життя перетворилось на якийсь складний пазл, збирати який не було сил і натхнення. Я просто приходив на студію і, між роботою, грав і експериментував, бо тільки музика надає мені взагалі якийсь сенс для існування."

Відповідно, на звучанні й символічній мові альбому позначилися актуальні для музиканта сприйняття себе й світу навколо. Назва ж LP стала ключем до його об’єктивного розуміння.

"Щодо назви, то ‘візуальний’, тому що його створення пов‘язане з нашими візуальними перфомансами; ‘eклектичний’, тому що поєднує в собі багато різних стилей і форм – доволі електроний за звуком, але його структура певною мірою наслідує щось із класичної музики. І це точно не танцювальна чи медитативна музика; ‘кошмар’, бо так я себе відчуваю – постійний психологічний тиск і стрес, мабуть це депресія в якійсь формі."

Обкладинкою альбому став колаж, який Юрій склав із фотографій авторства Євгенії Гапон. Вона, його подруга й фотографиня, зробила їх іще влітку.

"Я взагалі не випущу трек допоки немає ідеальної обкладинки, бо вони для мене нерозривно пов’язані. На цій обкладинці все наче виростає з мене, я наче зливаюся з природою. І це одна з важливих для мене тем – природа, Земля. Водночас, я там різний, неконкретний. А дерево символізує те, скільки різних речей я здатен створювати, кожна гілка – окрема частина мого музичного напрямку, експериментів… Чорно-білі тони [обрав] тому що останнім часом більшість людей в нашому суспільстві ділить все на чорне і біле. Але я додав сонця, і в мені, і в альбомі воно існує, там є надія, є світло."

Тепер виконавець працює над іншими композиціями зі своїх ‘творчих сховищ’. Днями в нього вийшов спільний трек зі співачкою ANNAMA з Гамбургу. А ще, оскільки Юрій викладає музичний продакшн у SKVOT, у січні вийде альбом, який він спродюсував зі студентами свого курсу.

saymory – сольний проєкт музиканта й продюсера Юрія, учасника Wavewalkrs і AVJam Berlin. Під цим іменем він викладає власні композиції, із якими виступає наживо або які включає в творчі аудіовізуальні оффлайн проєкти. Наразі в його дискографії два альбоми, один ЕР і кілька синглів.  

saymory в мережі:

https://www.instagram.com/saymory/

Фото обкладинки – надав виконавець