Omana завершують рік новим альбомом

Сьогодні альтрок-гурт Omana випустив альбом "Крізь Пітьму".

Музиканти працювали над цим альбомом на відстані, оскільки їхній фронтмен Олексій повернувся до Києва лише цієї осені. Повноформатник же був записаний минулої зими.

"Через відключення світла, доводилося записуватися вночі. Далі був довгий шлях зведення й суперечок щодо фінального звучання. І тільки восени матеріал був надісланий на мастеринг у штат Нью-Йорк, дядьку на ім'я Алан Даучес", – кажуть виконавці в пресрелізі.

До слова, Алан працював і над їхнім попереднім EP "Не Засинати".

Окрім незвичних умов роботи, новим у їхній сталій практиці став відхід від запису всіх живих інструментів на користь більшої кількості синтетичних елементів, як-то "космічні синтезатори" й різнорідні шумові ефекти.

Хоча це не перший підбадьорливий реліз виконавців (а вони називають його саме таким), він вирізняється поміж інших своїми щирістю й відвертістю.

"Для нас ці пісні – свого роду підтримка. Усі розуміють, що ми живемо в дуже складні часи, у нас явно зараз не світла смуга. Тому ми хочемо додати трішки фарб і позитиву. Тут прямо кожна пісня це наша спроба підбадьорити, якось зняти біль і переживання, дати надію", – додають виконавці насамкінець.

До того ж музикантам приємно завершити цей рік саме в такому позитивному тоні й, разом із тим, анонсувати благодійний тур уже на 2024 рік.

Omana – рок-гурт із Києва, який діє з 2016 року. На його рахунку два мініальбоми, повноформатник "Альбом Жахів" (2020), кілька синглів і кліпів. Гурт заснував Олексій Богомольний, ексгітарист Vivienne Mort. У 2018 році до нього приєдналися бас-гітарист Дмитро Приходько та ударник Сергій Маркович. Так сформувався перший склад Omana. У 2021 році, однак, новим басистом гурту став Юрій Макогон.

Плейлист учасників гурту, складений спеціально для Неформату, ви знайдете тут.

Omana в мережі:

https://www.instagram.com/omanaband
https://www.tiktok.com/@omanaband
https://t.me/omanaband
https://www.facebook.com/omanaband

Фото обкладинки – Alina Chernohor