Пиріг і Батіг поклали музичний альбом на поезію Антонича

Сьогодні фолк-проєкт Пиріг і Батіг презентує альбом "Зелений", лірикою якого стала поезія Богдана-Ігора Антонича.

Музиканти підготували цей альбом до виходу напрочуд швидко – за дев’ять днів вересня. П’ять із них пішло на запис у Шпиталь Рекордс, а чотири – на зведення.

"Така швидкість нам із Лесиком Омодада притаманна ще з часів запису альбому "Поетичний" (2016). Таке от повернення до витоків процесу", – каже Мар’ян Пирожок у пресрелізі.

Варто додати, що "Поетичний" свого часу постав на віршах Павла Тичини.

Для написання композицій, музикантам довелося дослідити чимало матеріалу. Уже укладений відповідним чином, цей альбом "викриває тайну єднання з усім живим на цім світі і в усіх сенсах", як кажуть виконавці.

Новий альбом вони представлять наживо 21 грудня в київському Будинку Архітектора. Тим часом вони працюють над іще одним альбомом. Той матиме назву "Замордовані" й базуватиметься на поезії авторів, знищених у період радянської окупації.

Докладно про творчість гурту читайте в нашому інтерв’ю з його учасниками.

Цей реліз став можливим завдяки ініціативі Stowarzyszenie przyjaciół Nowicy в межах проєкту "Дипломатія публічна 2023", за сприяння Ministerstwo Spraw Zagranicznych Польщі. Співорганізатор: Savchenko Foundation. Художник проєкту й дизайн диску: Сергій Савченко.

Пиріг і Батіг – фолк-гурт, заснований у Львові в 2019 році. У своїй творчості колектив зазвичай звертається до поезії українських класиків з метою популяризації українського культурного спадку. Власний стиль музиканти визначають як "співана поезія" чи "декламація у співах".

Пиріг і Батіг у мережі:

https://www.facebook.com/pyrigbatig
https://www.instagram.com/pyrigbatig/

Фото обкладинки – надали музиканти