heavenphetamine видали сингл

На початку жовтня японсько-український краутрок-гурт heavenphetamine оприлюднив сингл "KYOEN", записаний у Києві під час війни.

Четверо музикантів, клавішник і вокаліст Хірокі Ода, ударниця й вокалістка Сара Ода, гітарист Євген Король і флейтистка Кіра Кремпова, зустрілися в Києві за два місяці до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тоді ж вони почали роботу над спільною композицією.

Запис синглу проходив упродовж 2022-2023 років у Києві.

"Пісня набула форми в студії гітариста Євгенія, яку часто терзали перебої в електропостачанні через інфраструктурні атаки Росії. Поміж холодом, гнівом, сумом, страхом й надією було зафіксовано цей звуковий матеріал", – кажуть виконавці в пресрелізі.

Зведення синглу виконав Юджі Нумата, звукоінженер, який також був гітаристом heavenphetamine у Японії.

Музичне відео на пісню зняв режисер Максим Делієргієв у той же пероід часу й у тому ж Києві. Авторкою костюмів виступила дизайнерка Аліса Любомська.

 

Музиканти дали синглу назву "KYOEN", що в японській означає "свято" чи "безумство".

"Текст зображує тих, хто розважається в цьому безумстві, тих, хто протистоїть йому, і тих, хто йому віддається", – додають виконавці.

Опісля релізу, музиканти вирушили в сумісний весняний тур Європою. Під час свого благодійного турне вони збирали кошти для фонду "ЛАСКА". Тепер у намірах виконавців видати ще один сингл, поїхати в іще один європейський тур, включно з виступом на французькому Trans Musical, і знайти лейбл для подальшого видання альбому.

heavenphetamine у мережі:

https://www.instagram.com/heavenphetamine/
https://heavenphetamine.studio.site/

Фото обкладинки – надали виконавці