У Києві пройде п’ятий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури

"Креативна Європа" запрошує на П’ятий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. Центровою темою заходу буде монетизація культури.

"Це вже традиційний захід, який, на жаль, ми не мали змоги організувати минулого року. Але в умовах сьогодення культурний та креативний сектор України як ніколи потребує підтримки, тож ми вирішили цього року організувати п’ятий ювілейний ярмарок, що стане ефективним майданчиком для спілкування між грантодавцями та представниками культурного і креативного сектору України, які перебувають у пошуку фінансової підтримки для своїх культурних проєктів та ініціатив", – зазначають організатори заходу у пресрелізі.

Наскрізною тематикою цьогорічного заходу буде тема монетизації культури. Йтиметься, зокрема, про зміни та нові виклики у державному фінансуванні сектору та про місце України в глобальних змінах і як нам впроваджувати європейські цінності. А окрему увагу організатори заходу приділять панельній дискусії “Роль і місце грантового фінансування культурного та креативного сектору у контексті глобальних та європейських трансформацій структури зайнятості населення, ринку праці та зміни парадигми та механізмів монетизації сектору”, що стане головною темою цьогорічного Ярмарку.

У рамках заходу також відбудуться:

  • воркшоп про проєктний менеджмент у сфері культури та грантовий менеджмент
  • дискусія про інклюзивне відновлення української культури та креативних секторів від проєкту 'Restoring Ukraine together', що реалізується мережею захисту національних інтересів 'АНТС' за фінансової підтримки Європейського Союзу
  • дискусія за участі проєктних менеджерів бюро програми "Креативна Європа" з різних країн-учасниць програми
  • воркшоп від Українського культурного фонду у світлі відкриття нового грантового сезону

Ви також зможете отримати безкоштовні консультації від представників грантових програм та ініціатив, а ще поспілкуватися з колегами та іншими професіоналами у цій сфері. 

Відбудеться ярмарок 2 листопада офлайн в Києві. Участь у заході є безкоштовною, однак для цього необхідно зареєструватися до 18 жовтня включно за цим посиланням

Місце проведення заходу не розголошується з безпекових причин. Однак, локація має надійне бомбосховище та безперебійне підключення до електромережі. А ще вміщує обмежену кількість осіб, тож усі відібрані учасники отримають підтвердження участі.

Для довідки

“Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах.

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму.

Контакти Бюро в Україні:

https://creativeeurope.in.ua
creativeeurope.in.ua@gmail.com
Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua