John Object написав альбом під час військової служби

Днями електронний виконавець John Object оприлюднив альбом "Piano". До нього ввійшли фортепіанні вправи, які музикант полюбляв виконувати до війни.

Композиції на альбомі Тімур, автор музики проєкту, писав у різний час, але перша й заключна з них були записані в березні 2023 року, біля лінії фронту в Бахмуті, де він служив.

"Коли прибув мій підрозділ, ми знайшли будинок, у якому мешкала лише зграя бродячих котів. Там жахливо смерділо, але там було порожньо й стояло старе українське піаніно, яке використовувалося переважно як полиця. Мій підрозділ почав просити мене зіграти, але, на жаль, багато клавіш піаніно були непридатні. Тим не менш, я зробив те, що зміг, і для мене це має сенс", – пише виконавець в описі до альбому.

Лише нещодавно Тімура підвищили до звання розвідника. Відсутній раніше доступ до комп’ютера дозволив йому досягти свого слухача й викласти музику в мережу.

Самі музичні композиції відсилають до часів, коли Тімур жив у Києві зі своїм другом. У їхньому помешканні було старе німецьке фортепіано 20-х років минулого сторіччя, і виконавець час від часу виконував на ньому швидкі вправи.

"Я часто заходив до кімнати [друга], сідав зі своїм маленьким диктофоном Zoom або айфоном, і намагався придумати крихітний фрагмент протягом десяти хвилин. Це завжди виходило. Мені це завжди подобалося, а ці мелодії зазвичай потрапляли на SoundCloud проєктів John Object 2 або John Object 3".

Як тоді, так і зараз, Тімур вважає ці маленькі композиції такими само важливими, як усе, що він узагалі коли-небудь робив.

John Object – експериментальний електронний поєкт, який заснував київський музикант Тімур Джафаров. У своїй творчості він шукає красу серед огидного, порядок у хаосі, у насильницькій (анти)клубній музиці, що уникає типових структур, методів написання та темпів. У його дискографії кілька ЕР і альбомів.

John Object у мережі:

https://www.instagram.com/johnobject/

Фото обкладинки – Instagram