sophistication. випустила довгоочікуваний альбом

Наприкінці минулого місяця сонграйтерка sophistication. випустила альбом "Amber". У ньому виконавиця об’єднала свої музичні напрацювання за останні кілька років.

Перші нариси для майбутнього альбому Софія, авторка музики проєкту, створила ще в 2021 році, в Києві. Одначе, завершувати цю музику їй довелося в Копенгагені, куди вона переїхала після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Як на мене, підготовка була довгою. Рік – написання і запис, і ще рік на вибір людини, яка буде мастерити, і на осмислення цих п‘ятьох пісень, і на готовність випустити їх. Ймовірно, "Amber" міг вийти ще минулого літа", – ділиться виконавиця з Неформатом.

За її словами, окрім війни, реліз затримали ще й творчі проєкти, в яких була задіяна Софія. Зокрема йдеться про роботу над музичним доробком "Ten Folds” для виставки "Women Fleeing War", а також про спільний із музикантом Vilhelm сингл – "Tempo".

З огляду на те, що на альбомі "Amber" об’єднані композиції, написані в різні роки, вони пережили деякі трансформації в сприйнятті самої авторки:

"Наприклад, "Flame" і "Precious" звучать в альбомі так само, як я їх вперше написала. Однак із вторгненням сильно змінилось їхнє сприйняття – ніби те, що було живим відчуттям до, зрештою отримало форму спогаду. І це ж відчуття сформувало альбом як щось цілісне, дало йому ідею. І дало поштовх для того стану, у якому дописувався "Amber", – пояснює виконавиця.

Вона додає, що відчуває всі композиції цього альбому однаково новими – народженими в 2022 році.

Тепер Софія смакує сам факт виходу "Amber" і поволі розмірковує, що їй би хотілося написати в майбутньому.

sophistication. – це one-woman проєкт, який створила музикантка Софія Швагер у Києві. У своїй музиці виконавиця поєднує акустичну гітару й власний голос задля досягнення мінімалістичного спокійного звучання. На рахунку виконавиці дебютний альбом "Looming" (2018) і ще кілька LP, а також сингл.

sophistication. у мережі:

https://www.facebook.com/sophisticationmusic/
https://www.instagram.com/sophisticati_on

Фото обкладинки – Instagram