Аппекс видав альбом на флешках

Днями відбулася прем’єра альбому "Синтетика" реп-виконавця Аппекс. Наразі цей реліз доступний на флешках виключно.

Початково артист мав лише загальні ідеї щодо того, яким має бути цей альбом, зокрема – мати електронне звучання й насичений речитатив. Утім із процесом написання музики чітка концепція майбутнього релізу постала сама собою.

"У результаті [вийшла] музика, яку можна було б вмикати на дискотеках, щоб рухатись або, навпаки, стояти під стіною, думати про життя; музика для переміщення тіла в просторі або, навпаки, зосередженого споглядання", – каже Аппекс Неформату.

Музикант працював над цим матеріалом спільно з Віталієм Заобрієвим – звукоінженером і сусідом.

На семплері до видання представлені відео різних авторів, які переважно відповідають їхньому ж сприйняттю треків альбому. Також, за словами музиканта, вони містять кілька відсилок до творів культури: момент із ножем, який втикається в око – до фільму "Андалузький пес" Луїса Бунюеля й Сальвадора Далі, а сумний смайлик – до творчості Антона Худо Косікова.

 

Такий формат видання на фізносіях виконавець обрав зумисне, щоб відкинути штучність просування музики й повернути фокус на неї саму й водночас "взаємовключно підтримувати контакт зі слухачами", в обхід соцмереж.

"У сучасних реаліях все, що не знаходиться в інтернеті, вважається відсутнім. Відчуваю себе атавізмом сучасної музичної індустрії, гальмівним механізмом. Але задумайтесь, наскільки більше правди у фізичному носієві, переданому в руки або пересланому поштою, у порівнянні з алгоритмами пропонування і просування контенту популярних, чи краще сказати "популяризованих" артистів. Мені б хотілося, щоб люди відчували, коли низькі змістовність і прогресивність матеріалу компенсуються зусиллями команди менеджерів і маркетологів", – додає артист.

Музикант не відкидає того, що колись оприлюднить цей альбом у мережі. Однак тоді той уже обросте відеоматеріалами і змінить своє звучання, каже він.

Тим часом артист продовжує начитувати книжки на своєму каналі Поперечне Читання.

Аппекс – рівненський реп-виконавець, тату-майстер і художник, знаний також своєю участю в знаковому хіп-хоп гурті Ціна Ритму. Зараз музикант також бере участь в проєкті Все до чаю. На його рахунку вже чимало синглів і відео, а ще три повноформатних альбоми.

Аппекс у мережі:

https://t.me/ap2eks

Фото обкладинки – Артем Тіхонков