ERAI випустили найперший повноформатник

Сьогодні метал-гурт Erai випустив альбом "Кільцевий оберт" – перший у своїй дискографії.

Альбом містить пісні, написані як до повномасштабного вторгнення, так і під час нього, у приблизному співвідношенні 50/50. Загалом на підготовку цього релізу в музикантів пішло близько трьох років.

"Концептуально [цей альбом] – зв’язок двох світів, до вторгнення і після, та нагадування, що постійні зміни створюють складну мозаїку подій і процесів, які формують світ, в якому живемо", – кажуть виконавці в пресрелізі.

Музично ж учасники гурту описують цю музичну роботу як "бурхливу".

Альбом розпочинає пісня "Шрами", яку виконавці видали синглом ще в березні. Гурт присвятив її спільному болю українського народу в часи війни. Ще однією композицією, яка ґрунтується на українській реальності, є композиція "На Троні".

"Написана ще за часів чорта Авакова і його свити, це рефлексія на вбивство Кирила Тлявова, зґвалтування в Кагарлику, відмазування вбивць Гандзюк й на інші жахливі речі. У нас були сумніви чи випускати її, чи ні, бо багато достойних людей з органів зараз боронять країну. Та з плином часу ми зрозуміли, що гівнюки нікуди не поділися, просто про достойних людей стали гучніше говорити", – додають музиканти.

Інші ж композиції скоріше просякнуті особистими переживаннями учасників колективу або конкретною емоцією: "Отрута" – про токсичні відносини з власного досвіду музикантів, "Подих" – переживання вокаліста щодо хвороби його матері, "Реальність" – про безпорадність тощо.

Останньою композицією альбому є акустична версія тієї ж пісні "Шрами".

"Цим ми хотіли підкреслити повторюваність подій, які дають шанс на зміну, вдосконалення та прогрес, де кожен оберт спіралі – вищий, і дає можливість для нових розумінь, інновацій та розвитку".

Виконавці представлять "Кільцевий Оберт" наживо в спільному турі з Nora Plan, який буде проходити з 7.07 по 16.07. Музиканти відвідають Одесу, Київ, Вінницю, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк і Львів. Також вони розповіли, що планують зняти кліп на пісню "Подих". 

Erai – метал / металкор гурт із Києва, заснований наприкінці 2013 року. На сьогодні колектив випустив три міні-альбоми та кілька синглів. Нагадаємо, що Erai також були учасниками першого Outsider Fest.

Erai в мережі:

https://www.facebook.com/eraiband/
https://www.instagram.com/erai_metal/

Фото обкладинки – надали виконавці