Крамдада і Vykroutas видали лайв-мініальбом

Сьогодні вийшов ЕР "В далекому домі", який виконавці Крамдада і Vykroutas записали наживо разом.

Ці п’ять пісень музиканти написали ще до повномасштабного вторгнення. Згодом вони вирішили видати їх у лайв-форматі й із відповідним відеосупроводом.

"Мені здається, коли інші почують, що ми тут зняли пісні на кухні, то уявлять спів людей під гітарку посеред ночі на вписці. Але у нас все по-іншому: звучать синтезатори і біти, Vykroutas приносить купу гітарних педалей, а […] ми з Оленою експериментуємо з об'єктивами та світлом", – каже Бурко, клавішник і оператор відео, у пресрелізі.

Бурко намагався розширити кількість доступних ракурсів і використати кухонний простір сповна. З цієї причини один із роликів він знімав сидячи на холодильнику.

Початково Vykroutas мав сумнів щодо такого формату представлення їхньої музики – нібито зйомки віднімуть більше часу, аніж сам запис треків. Утім цей процес відкрив виконавцям нові грані написаного матеріалу.

"Коли тільки починаю щось награвати, радію всередині, бо знаю, що, скоріше за все, уже через 10 хв Олена допише в блокнотику рядок такої довжини і вступить із таким флоу, що ідеально на це ляже. Але навіть не уявляю, що саме це буде і яку грань свого вокалу вона тут привідкриє. Знаю просто, що прокайфую від цього. І знаю, що через кілька днів Бурко скине це вже з клавішами під настрій та бітом на смак, на які він виявився художником", – каже Vykroutas у пресрелізі.

За словами артистів, у їхніх піснях можна розчути дещо про дорослішання й відповідальність, ілюзорність обмежень і вибору, а також про "сум за минулим, який ніколи не зникне". Однак жодне з перелічених явищ не трапляється в ліриці буквально.

"Усе склалося надзвичайно образно. Ми були б раді, якби в слухача малювалась картинка під час прослуховування. Нам здається, що текст пісні до цього спонукає", – додають музиканти.

Перший виступ виконавців відбувся в лютому 2023 року. Після тривалих репетицій троє зіграли на заході від не.культурні.

Виконавці в мережі:

https://www.instagram.com/kramdada/
https://www.instagram.com/vykroutas/

Фото обкладинки – надали виконавці