Kadub Kult видає EP й опановує новий підхід

Наприкінці квітня язичницький блек-метал проєкт Kadub Kult видав мініальбом "Sontzekres". У ньому музиканти поєднали між собою велику кількість українських фольклорних елементів.

Виконавці працювали над цим мініальбомом удома. Під час його створення вони надихалися ранньою творчістю Omnia, роботами Drudkh й інших.

"Ми давно планували задіяти більше фолк-елементів у музиці, але [раніше] не могли знайти правильного підходу. Саме тому ми пов’язуємо новий напрямок для Kadub Kult із цим ЕР ", – розповідає Олег Горобей, засновник проєкту, Неформату.

На його думку, музика цього доробку також відрізняється від попередніх вищою якістю. Водночас вона не втратила своєї black-мелодики й притаманної проєкту агресії.

Утім, попри вдале впровадження фольклорної символіки в композиціях, Олег вважає, що проєкт іще не знайшов свій остаточний звук, а тому експерименти продовжуються. Надалі він планує залучити в музику Kadub Kult більше народних інструментів. Окрім того виконавець розповів нам, що готує до виходу дебютний альбом свого іншого проєкту Kuupyr.

Kadub Kult – блек/паган метал-проєкт, який заснував музикант Олег Горобей у 2020 році. У його дискографії наразі кілька синглів, два ЕР й три повноформатних альбоми.

Kadub Kult у мережі:

https://www.instagram.com/taithur/

Фото обкладинки – надав виконавець