Koroїd осмислює складні соціальні процеси на новому мініальбомі

Київський прогрок гурт повертається після кількарічної перерви з першим у дискографії мініальбомом "Overton". 

Нагадаємо, до цього гурт встиг випустити два сингли, останній з яких - "Paradigm" - виходив у червні 2021-го. Зараз же команда повертається зі все тим же прог-роком, але цього разу співає вже й українською. 

У коментарі Неформату ударник гурту Олексій Ілюхін розповів, що музиканти планували розпочати запис мініальбому наприкінці лютого 2022 року, але 24 число змінило все:

"Завдяки Силам Оборони змогли повернутися до цієї справи вже у серпні. Постійні ракетні обстріли та проблеми зі світлом стали справжнім випробуванням не тільки для запису нашого альбому, а й для цілої країни, але ми зробили це попри все. Під час запису інструментів багато уваги приділяли звучанню інструментів, щоб досягти того саунду, який собі уявляли, тому на накопичення пішло більше часу ніж планували".

Барабани та бас гурт записував на студії "PystelnukArt", гітару — в домашніх умовах, а вокал записали в студії "More Music".
За музичні референси брали гурти Karnivool та A Perfect Circle. Над фінальним звучанням релізу працював Дмитро Бастанов (зведення і мастеринг). 


Назва EP  "Overton" та відповідно головний трек "Overton" походять від поняття "Вікна Овертона".

"Це соціологічна концепція створення рамок допустимого спектру думок у публічних висловлюваннях, які запропонував юрист Джозеф Овертон. Простими словами, якщо ти дивишся через умовне звичне вікно, то й бачиш все звичним, нормально-красивим (через рамки, які формує нам мережа, телебачення, суспільство і та ін.), але, якщо подивитись на все це з іншого ракурсу (не через ці рамки), то, виявляється, насправді все інакше…

Також окремо можна сказати про трек "Laugh Box", який висміює прийом закадрового сміху, що використовується на телебаченні, переважно в комедійних шоу. Вперше такий прийом був використаний звукорежисером Чарлі Дугласом на одному з американських каналів для стимуляції уваги. Ці треки поєднані ідеологічно, тому що в обох ми звертаємо увагу на те, що варто мислити, аналізувати самостійно, не піддаючись на маніпуляції – не сміятися там, де не смішно.

Можна сказати, що цим релізом ми хотіли звернути увагу на підміну стандартів, приховану правду та маніпуляцію людською увагою.
І війна (повномаштабне вторгнення росії) в сотні разів посилила ті проблеми, які ми намагалися висвітлити і в цьому в релізі, і в попередніх. Маємо надію, наші пісні наштовхнуть на роздуми слухачів", — каже Олексій Ілюхін.

Над обкладинкою та артом працював Slippy Inc.

Koroїd — київський прог-рок гурт, заснований влітку 2020 року. Музиканти намагаються дотримуватися стилістики жанру, використовуючи цікаві розміри та нестандартні музичні рішення. На їхньому рахунку два сингли та один мініальбом. 

Koroїd у мережі: 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063812121769
https://koroid.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UC2vALvV9BnC4ybRy8SCm7Jw
https://www.instagram.com/koroid.band/