Man or Maker дебютує з новим ЕР

Нещодавно постметал проєкт Man Or Maker видав свій перший альбом – ЕР "Summer Gaze". 

З моменту запису першого демо й до виходу цього мініальбому пройшов рік. Володимир, засновник і автор музики проєкту, переважно працював над релізом самостійно.

"Для мене [цей ЕР], насамперед, підсумок кількох років занять музикою і її обробкою. Це рівень, нижче якого опускатись ніяк не можна. А ще це був спосіб пережити думки й емоції, переважно негативного характеру. Також це послання до тих, хто вважає себе надто старим чи некомпетентним для такої творчості. Інколи людей лякає кількість матеріалу, який, на їхню думку, слід освоїти, щоб не було соромно видати свій продукт. Якщо серед моїх слухачів такі і є, то дивіться – ще три роки назад у мене навіть гітари не було, а тепер я можу записувати власні композиції прямісінько вдома", – ділиться Володимир із Неформатом.

Деякі музиканти все ж долучилися до укладання цього альбому, зокрема Андрій із гурту serpents. Він написав текст для першого треку "Hedon" і сам запропнував записати для нього вокал, хоча початково альбом був запланований без вокалу. Барабани для ЕР за власним бажанням записав Михайло Кравець, який також виступив звукорежисером "Summer Gaze".

Концепція цього мініальбому розвивається навколо пір року, що Володимир усвідомив у процесі роботи над ним.

"Людям притаманно асоціювати пори року із чимось персональним для себе, в емоційному плані, чи в плані життєвих циклів. Цей мініальбом – моє бачення літа, принаймні минулорічного. Це і істерика, і надія, і вдячність. І ще певний набір прихованих символів для близьких мені людей. Також мені було цікаво дізнатись, хто і як бачить моє літо. Напевно, тому ЕР і називається "Summer Gaze" – під пильним поглядом літнього сонця одні втомлюються йти, а інші воскресають, неначе фенікс".

За словами виконавця, згодом варто очікувати й на інші сезони в його творчості. За рік роботи над цим мініальбомом він підготував композиції для майбутніх релізів і планує зосередитися на них вже у квітні. Кожен із трьох запланованих релізів відрізнятиметься звуком і жанровим напрямком.

Man or Maker – постметал-проєкт, який заснував львівський музикант Володимир (Velmir) у 2020 році. Раніше виконавець створював електронну музику, але згодом вирішив перейти до іншої, осмисленої творчості, опанував гітару й почав творити в ніші посметалу/построку, які його надихають. Наразі виконавець видав дебютний ЕР "Summer Gaze" (2023), яким започаткував цикл пір року.

Фото обкладинки – надав виконавець