Milktuth видають сингл і анімаційне відео

Сьогодні інді-гурт Milktuth оприлюднив новий сингл "Take Ten" й анімаційний відеокліп на нього.

Музику цієї композиції виконавиці записали ще на початку минулого року, в київській студії "Перемога".

"Хоч робота над треком почалася ще до повномасштабного вторгнення, події 2022 року змусили переосмислити контекст, а лірика набула нового сенсу в реаліях сьогодення", – йдеться в пресрелізі гурту.

За звукозапис відповідав Данило Меркулов, мікс і мастеринг треку виконав Нікіта Мекалін.

 

В основі композиції лежить тема втрати близької людини.

"Коли в твоє життя приходить горе, перша реакція, як в дитячій грі – закрити очі, дорахувати до десяти і розплющити їх, сподіваючись, що це був лише страшний сон".

У кліпі виконавиці зосередилися на зображенні сучасних реальності та переживань – така ідея народилася в них сама собою. Головна героїня кліпу це збірний образ чотирьох учасниць гурту, і все показано її очима.

"Активна фаза роботи над відео припала на жовтневі обстріли та подальші блекаути, через постійні повітряні тривоги [ми] працювали в своїх коридорах. Це все, по суті, і є сюжетом відео – постійний стрес, страх…", – додають виконавиці.

До створення відео музикантки залучили ілюстраторку Євгенію Полосіну й аніматорку Ірину Гарькавець.

Milktuth – столичний квартет, до якого входять учасниці гуртів ai laika! та lisova. Власну музику позиціюють як бедрум-поп з елементами шугейзу. Серед джерел свого натхнення вказують гурти Chastity Belt, Warpaint, Sleater-Kinney та інші. У дискографії виконавиць мініальбом "Easy" (2021) та сингл.

Milktuth у мережі:

https://www.instagram.com/milktuth.band/
https://www.facebook.com/Milktuth

Фото обкладинки – надали виконавиці