Gentle Ropes видає ЕР і тимчасово відходить від створення музики

Днями дарквейв-проєкт Gentle Ropes оприлюднив мініальбом "Wounds". Після нього формація бере паузу в діяльності на невизначений час.

Музику цього доробку Серж Кост, засновник проєкту, писав протягом 2018-2021 років удома, в Києві, а вокал був записаний в Естонії.

"Мені багато чому довелося навчитися, і багато чого переписувати, бо деякі пісні були повністю перероблені під час написання", – розповідає виконавець Неформату.

За його словами, на звук цього ЕР вплинув сучасний синті-поп, зокрема гурти Veil of Light, Body of Light, Korine тощо.

Слухайте ЕР на стримінгах: Spotify, Apple Music

Музикант відзначає, що багато пісень – дуже особисті, й були написані в "різні скрутні періоди" його життя. Однак є і ті, що загально актуальні на тлі подій сьогодення, наприклад, "Krov".

"Пісню "Krov" я написав ще на початку 2021 року, обурений тим, що на сьомий рік війни з росією в нашому культурному просторі переважали російські виконавці та українці, які співають російською. Ця кров, що ллється протягом чотирьох століть, на руках їхніх слухачів і їх самих".

Останньою піснею, яку написав Серж, залишається композиція "Zori" з попереднього альбому "Control". Наразі проєкт видав усі завершені пісні, а писати нові виконавець поки що не може. Тож проєкт переходить у стан перерви без конкретних прогнозів.

"Колись я повернуся до написання нових пісень для Gentle Ropes, але точно не найближчим часом. Можливо, це буде щось зовсім інше", – додає Серж.

Водночас виконавець завершує ЕР в складі нової формації, до якої також входить басист гурту Smurno – музиканти познайомилися на одному з концертів Gentle Ropes у Таллінні.

Gentle Ropes – дарквейв-проєкт з Києва, який розпочав свою діяльність у травні 2017 року. Його дебютний альбом "Rose Wine & Gallows" вийшов того ж року на берлінському незалежному лейблі Black Verb Records.

Gentle Ropes в мережі:

https://www.facebook.com/gentleropes
https://www.instagram.com/gentleropes/

Фото обкладинки – Instagram виконавців