Bryozone випускає альбом "трьох станів"

Минулого тижня вийшов новий альбом "Eye Of Delirious" електронного проєкту Bryozone. Його випустив лейбл Muscut.

Дмитро Ніколаєнко, засновник Muscut, сам запропонував Ганні Брижатій видати альбом у жанрі ембієнт. На це авторка музики Bryozone надіслала йому близько 20 своїх треків на вибір.

"Оскільки всі треки і текстури вже були записані до того, моєю головною метою було обробити великий обсяг накопиченого матеріалу – архівна робота з відбитками пам'яті", – ділиться Ганна із Неформатом.

 Ці треки перегукуються з відеоархівом з одеською індустріальною природою, а одеський маяк музикантка називає "справжнім eye of delirious, що спостерігає за тобою". 

Ганна описує конкретну послідовність станів занурення в "Eye Of Delirious" ("Око Марення"):

  • "Перший стан – творіння – це довгий шлях експерименту, щоб здобути той самий саунд, що може вгамувати потребу пошуку для відтворення місцевості чи подій, в яких перебуває навколишнє. Більша частина треків була створена саме так, або використані в них семпли та філдрекордінги (польові записи – ред.) були записані в такому стані".
  • "Другий стан – засинання, споглядання брижів кольорів, які повільно змінюються в темряві заплющеного ока. Марення – поглинлива есенція, схожа на пересування стихій".
  • "Третій стан – існування. Наративом для треклисту була думка про еволюційний стан, у якому людство постійно знаходиться. Як із флюїдної матерії ми відтворили технократію, метамедійність. Можна почути, як простір у треках змінюється: з глибоководного простягається до землі, трансгресує до залізобетонного буття".

Над звуком виконавиця працювала з синтезаторами Yamaha PSR і мідіклавіатурою CME. Записи з них, а також накопичені польові, вона пропускала крізь "дешеві примочки та korg monotron delay". Частково їй допомагав Геннадій Бойченко (Potreba Group, ex-Indirect), який виконав мастеринг та міксинг деяких треків.

"Ще й незаземлене українське електроживлення дає можливість різноманіттю нойзів проникати в записи, насичувати їх обертонами і звуковими артефактами – так записується не лише інструмент, але й місце, в якому знаходишся".

Наразі Ганна задіяна в підготовці майбутнього LP гурту Chillera, де грає на бас-гітарі. Їхній альбом також очікується на лейблі Muscut.

Bryozone у мережі:

https://www.facebook.com/brizhataya/

Фото обкладинки – Facebook виконавиці