Забуті тіні презентують кліп до річниці повномасштабного вторгнення росії

Кліп на оновлену версію пісні "Бачу Смерть" виходить сьогодні, 23 лютого, рівно за рік після того, як він був знятий.

Нагадаємо, у березні минулого року на прохання друзів-музикантів ми ділилися дебютною піснею проєкту Forgotten Shadows "Бачу Смерть". Утворили проєкт учасники київських гуртів N[]O, Vin de Mia Trix, X.Kernel та Stechanka.

Понад рік тому їхня компанія зібралася в Карпатах, щоб відпочити, написати та записати пісню, надихнувшись містичною величчю і суворою красою українських гір. Також на місці відзняли матеріал для кліпу. Однак вже на ранок почалось російське вторгнення в Україну, і змонтувати відео за оригінальним задумом не вдалося.

"Пройшов рік, і тепер ми готові випустити цю пісню згідно з первісним задумом, у тому вигляді, в якому вона має звучати, в супроводі оригінального відеокліпу. Ми присвячуємо цю пісню всім українським воїнам, що вже рік відважно боронять нашу землю від навали і бажаємо, щоб єдина смерть, яку б вони бачили, була б смертю їхніх ворогів", — йдеться у пресрелізі.

 

Оскільки початок вторгнення застав музикантів у Карпатах, повертатися в Київ одразу було дещо ризиковано. Вони провели кілька тижнів у Івано-Франківській та Чернівецькій областях у родичів, а після відступу росіян з півночі повернулись додому.

"Як і всіх українців, війна навчила нас жити під сиренами та ракетними обстрілами, працювати попри постійні відключення електрики, донатити та волонтерити, і радіти смертям окупантів", — зазначають музиканти. 

Наразі всі вони продовжують роботу у своїх основних колективах, хоча й дещо знизили темпи діяльності:

  • X.Kernel працюють над новим матеріалом та студійними записами
  • N[]O були змушені відкласти зйомки кліпу і плани подальшого просування альбому "Fallen", і поки працюють над новим матеріалом
  • Vin de Mia Trix випустили EP із раніше записаним матеріалом для збору коштів на волонтерську діяльність барабанщика гурту, а зараз продовжують запис альбому, перерваний війною
  • проєкт Stechanka дещо сповільнився — головним джерелом натхнення для музики була Чорнобильска зона відчуження.

"Після варварського вторгнення російської армії Зона вже не буде такою, як раніше, а візити туди будуть неможливими ще дуже довгий час. Тим не менш, робота над новим матеріалом продовжується, хоча й повільніше", — додають музиканти.

До слова, Аліна Ларіонова, дівчина, яка змонтувала і попереднє документальне, і нове відео, також працює над персональним концептуальним музичним проєктом і скоро сподівається представити перший сингл.