IGNEA видають новий сингл та анонсують альбом

Вчора вийшов новий сингл "Nomad's Luck" мелодік метал гурту IGNEA. Це перший сингл із їхнього майбутнього альбому "Dreams of Lands Unseen", що вийде на Napalm Records цієї весни.

Музиканти працювали над матеріалом для майбутнього альбому впродовж 2021 року й планували видати його восени 2022 року. Однак російське вторгнення в Україну зламало ці наміри й перший сингл з альбому виходить лише зараз.

"Через повномасштабне вторгнення, реліз довелося перенести, а половину альбому ми записували на студії вже під звуки сирен, вибухів та між комендантськими годинами. Попри весь жах, через який все ще проходить наша країна, ми нарешті радо презентуємо наш новий альбом і будемо гордо розповідати світові та своїм співвітчизникам про неймовірну українку Софію Яблонську крізь призму музики", – кажуть музиканти в пресрелізі.

Так майбутній альбом колективу зосередиться на життєписі та пригодах української письменниці, фотографки та документалістки Софії Яблонської.

Слухайте сингл на стримінгах: YouTube Music, Spotify, Deezer, Apple Music

Сингл "Nomad's Luck" конкретно присвячений небезпечній стороні діяльності Софії Яблонської.

"У ньому [синглі] ми відображаємо всю темряву та небезпеку дороги, з якими стикаються мандрівники. Подорожуючи самотужки у місця, куди зазвичай не ступає нога туриста, Яблонська могла загинути багато разів, чи то від отруйних рослин та хвороб, чи то від забобонів та табу аборигенів тощо. Вона могла зупинитися та осісти десь, але її жага до відкриття нових обріїв затьмарювала будь-які ризики. У цій пісні Яблонська ніби питає себе, як довго вона протягне, випробовуючи свою удачу", – розповідає Хель, вокалістка гурту, в пресрелізі.

Так в основі кожної пісні нового альбому лежатиме одна із історій з тревелогів Яблонської в інтерпретації IGNEA.

Сам альбом очікується 28 квітня і вже доступний для попереднього замовлення в різних форматах – на 6-панельному digisleeve, на гейтфолд вінілі в кремовому кольорі та в кольорі Marbled Red з підписами учасників гурту. В додаток до цього IGNEA запустили нову серію мерчу, до якої увійшла навіть тематична кава.

IGNEA – київський melodic metal гурт, створений у 2011 році під назвою Parallax, у 2015 році назву було змінено на теперішню. Дискографія нараховує два повноформатних альбоми, ЕР, 5 синглів та спліт. У 2020 році гурт став найкращим українським метал-гуртом за версією The Best Ukrainian Metal Act, їхній альбом "The Realms of Fire and Death" визнано альбомом року.

IGNEA у мережі:

http://ignea.band/
https://www.facebook.com/ignea.band/
https://www.instagram.com/ignea.band/

Фото обкладинки – Сергій Чернов