Бетон та Billy Talent об’єдналися в спільному проєкті

Нещодавно львівський панк-рок гурт Бетон записав спільний із Billy Talent трек в рамках проєкту Ukrainian Artists United.

Минулого літа Богдан, ударник гурту Бетон, взяв участь у проєкті Ukrainian Artists United, метою якого було показати український культурний опір і діяльність різних артистів під час війни. Для цього Україну влітку відвідали канадський продюсер Darcy Ataman та американський фотограф Jason Willheim.

"Зі мною сконтактував Володимир, українець, який працював в цьому проєкті як гід і перекладач для Дарсі і Джейсона. Від нас вимагалося бути собою, а також – розповісти про свої рефлексії через війну. Для цього хлопці приїхали до нас в промзону, на склад прокатної компанії (сцена, звук, світло), співвласником якої є наш басист і яка за сумісництвом стала нашою репетиційкою на час війни", – розповідає Богдан Неформату.

Про сам проєкт Богдану розповів їхній гітарист Андрій Жолоб, який вже тоді був у складі ЗСУ, тож не міг взяти в ньому участь.

"Пропустити таку нагоду було б як мінімум тупо, тому приймати дорогих заморських гостей випало нам з басистом, Олегом Гулою".

Спочатку Jason Willheim зробив фотосесію із Богданом, а потім Богдан та Darcy Ataman поспілкувалися про війну для запису на мікрофон.

"Такий досвід мав вперше. Його [Darcy] цікавила не якась конкретна історія, а швидше емоції, якісь головні фрази, вирвані з контексту, тому час від часу він мене зупиняв і просив: "повтори ще раз" або "ще раз, але з наголосом на певне слово". Правду кажучи, мій рівень англійської відверто невисокий, тому я дещо хвилювався, але комунікація відбувалася дуже легко і це не стало проблемою".

Відповіді Богдана якраз і склали ліричну основу спільної композиції гуртів Бетон та Billy Talent.

"Ian D'sa [гітарист та бек-вокаліст Billy Talent – ред.] із Дарсі ліпші кєнти – дружать сім'ями, тусуються, п'ють пиво вже багато років. Дарсі скинув наші записи, і інтерв'ю, і Бетон, Іяну, і він виявив бажання зробити композицію на основі моєї балаканини. Від цього ми легенько припухли і були дуже щасливі, особливо наш Олег "Гуліч", як палкий фанат Billy Talent".

Загалом Богдан описав цю співпрацю як вільну та невимушену, хоча подібне й було для нього вперше. Ця подія дала йому усвідомлення того, "що ми не самі, і що світ не такий вже й великий".

Бетон – львівський панк-рок гурт, заснований у 2017 році. Їхня дискографія нараховує три повноформатні альбоми. Раніше учасники гурту брали участь у проєкті Абу-Касимові Капці.

Бетон у мережі:

https://www.instagram.com/betonbanda
https://www.facebook.com/betonpunknroll

Фото обкладинки – Jason Willheim