HERUVIM випустили новий кліп

Днями дез-метал гурт HERUVIM представив свій новий кліп на композицію "Empire Falls".

Плани зняти кліп на одну із своїх пісень музиканти мали ще до війни, однак не встигли їх втілити. А вже під час неї учасники гурту постійно стикалися із різного роду перешкодами, що відтерміновували зйомки.

"Перший кліп ми планували зняти ще до початку війни, або на "Empire Falls", або на "Shadowheart". Кліп ми планували знімати з продакшеном Fryed Pin Family, частиною якого я також є. Разом з хлопцями ми багато років знімаємо кліпи і реклами, тому команда у нас спрацьована", – розповідає Валерій Blonde, гітарист гурту, Неформату.

Та з початком війни питання вибору пісні відпало.

"Ми відразу зрозуміли, що будемо робити кліп на пісню "Empire Falls". До війни на наших концертах, починаючи з Phantasm Fest, ми присвячували її падінню російського режиму, його кончині, озвучували це на всіх виступах. А також присвячували її всім тим, хто бореться за свободу по всьому світі, так само в нашій країні. Наприклад, нашим друзям з Hoods Hoods Klan, які зараз воюють на Cході. Паралель була очевидна, бо, незважаючи на те, що сам текст пісні написаний про падіння імперії Ахерон із всесвіту Роберта Говарда, вона є антиімперіалістичною, антиколоніальною та антифашистською".

Про почуття музикантів, що вони вклали в кліп, та їхню мету докладніше можна прочитати в описі кліпу.

 

Саме відео є монтажем кадрів з виступу музикантів на Phantasm Fest, де вони якраз грають цю композицію, та кадрів бойових дій.

"Ми хотіли показати, що переживає наша країна і який це має вигляд насправді, а особливо те, як це бачать найкращі люди у світі – українські солдати, показати це їхніми очима".

Над відео, як і планувалося, працювала команда Fryed Pin Family, відповідальна і за зйомки самого виступу HERUVIM. Нагадаємо, що Fryed Pin Family також робила кліпи для таких артистів, як Mist Tower і Kingpin.

З огляду на те, що HERUVIM співпрацюють із американським лейблом Redefining Darkness Records, левову частку їхніх продажів забезпечують саме закордонні слухачі, зокрема жителі Сполучених Штатів та Великої Британії. Тому своїм кліпом гурт вкотре відкриває очі закордонної аудиторії на українську сучасну реальність та ним підкреслює важливість будь-якої допомоги із-за кордону.

Наразі музиканти мають кілька записаних треків й готуються до випуску свіжого релізу, що очікується в найближчі місяці.

HERUVIM – одеський олд скул дез-метал гурт, який створив Валерій Blonde, вокаліст Kingpin, у 2019 році. Для першого релізу всю музику він написав сам і попросив двох друзів Колю (Lostpray) і Славіка (Silent Grace, Cataracta) допомогти із записом ударних та басу. Дискографія нараховує максісингл та мініальбом "Shadowheart". Назва гурту пов’язана з релігійними поглядами засновника.

HERUVIM у мережі:

https://heruvim.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/heruvimdeath
https://www.instagram.com/heruvimdeath/

Фото обкладинки – Instagram гурту