ERYTHROLEUKOPLAKIA публікує спліт живих виступів

Нещодавно лейбл експериментальної музики ERYTHROLEUKOPLAKIA видав збірку записів з живих виступів під назвою "LIGHTS ON!".

За форматом лейбл визначає цей реліз як п’ятичастинний спліт, що відповідає кількості виконавців на ньому. Серед них зокрема емо- та панк-гурти івл-івл, BURI, Увага, -YCH та Emotional Anhedonia.

"Оскільки ми збиралися в тур і разом із друзями із різних міст організовували івенти у кожному з міст, дуже хотілося залишити аудіозгадку про цю подорож. Адже всі, хто виступав, були важливою частиною цих івентів. Після того, як я втретє віз генератор на наші виступи у Києві, у голові народилася назва для спліту", – розповідає Михайло, куратор лейблу, Неформату.

Всі виступи були зафіксовані на портативному диктофоні, що належить учаснику Pree Tone, Євгену. Також записи пройшли через мастеринг Теймура Токсітина, учасника івл-івл, та Михайла.

Обробка звуку записів була скоріше необхідністю, аніж запланованим актом, оскільки, за словами Михайла, десь довелося вирівнювати гучність, а десь прибрати шумові нашарування:

"Наприклад, на виступі у Львові рекордер був закиданий верхнім одягом слухачів і звук вийшов абсолютно інфернальним".

В нинішніх реаліях, реліз виступає свідченням активного музичного життя України, яке не зупиняється.

"Хотілося, щоб ця збірка стала символом того, що сцена жива, і вона потужна! З'являються нові сміливі гурти, цікаві експерименти, івенти, благодійні збори, виставки, і це все всупереч спробам російської федерації зламати нашу волю".

Erythroleukoplakia Records – молодий київський лейбл, який виник у 2020 році й випустив не один десяток релізів. Визначальною його рисою можна назвати експериментальність та свободу у всьому, від музики до обкладинок. Докладно про лейбл читайте тут.

Erythroleukoplakia Records в мережі:

https://www.instagram.com/erythroleukoplakia.rec/
https://www.youtube.com/channel/UCk8zb5skm2QT_xdJ8HnfqXA

Більше матеріалів про лейбли шукайте в рубриці "Знайомство з лейблом".