NEONKNIGHT видав нові сингл та відео

Днями електронний проєкт NEONKNIGHT представив свій новий сингл "PULSE" та відео на нього.

Перші замальовки цієї композиції з’явилися у виконавця ще два роки тому.

"Це був основний луп акордів, базові драми та вся лідова синтезаторна партія. Перша версія народилась буквально за 15 хвилин, я відразу відчув, що і де хочу, яка це буде композиція, де і які саме будуть партії", – розповідає Юрій Шевченко, автор музики проєкту, Неформату.

Згодом Юрій додав до майбутнього синглу чорновий вокал й залишив цей доробок ще на рік. Вокал залишався у чорновому вигляді ще навіть на момент зйомок кліпу й був перезаписаний за кілька тижнів до релізу.

"Процес запису був надзвичайно довгим. Наскільки легко народилася чернетка – настількі ж довго та страждально відбувався полішинг треку. На фініші в реліз пішов 80-й (!) дубль треку. Це було занадто навіть для мене".

І вже значно простішими були зйомки відео.

 

Слухайте реліз на цифрових платформах: Apple Music, Spotify, Youtube Music

Ідея того, як має виглядати та розвиватися кліп, давно була зафіксована в голові виконавця.

"Десь рік тому я хотів зміксувати в кадрі хорео, електронну музику та класичну радянську архітектуру. Дуже хілось зробити такий собі омаж до радянскої епохи. Спочатку я планував зняти відео в музеї "Батьківщини-мати", але через війну вхід туди заборонений, тому зйомки перенесли до "Українського дому". Зрештою, ця локація виявилась не менш епічною та атмосферною".

І все одно ці процеси залишалися відкритими для змін – приміром, під час зйомок Юрію згадалася сцена зі стрибком на спину із відео "Elastic Heart" виконавиці Sia й він втілив цей момент у своєму творі.

"Pulse" – це надзвичайно комплексна робота, як на мене. Попри те, що ми бачимо на екрані та чуємо у ліриці, сама пісня, насправді, не про людей і не про почуття між ними. В якийсь момент я зрозумів, що втрачаю також головне почуття – жагу творити, натхнення створювати. Я втрачаю велику частину мене і зовсім не знаю, що з цим робити. "Pulse" – про страх та безсилля перед процесами, що відбуваються в тобі, попри усі твої зусилля. Відео показує безпосередньо момент боротьби та прийняття цього страху".

Змонтувати ролик було так само складно, як і фіналізувати сам трек – на це пішло 3 місяці часу й в результаті відео мало декілька версій монтажу. Вже зараз Юрій має намір продовжувати творити, оскільки саме це допомагає йому триматися.

"Творчість є ліками та єдиним, що зараз збирає розум до купи. Є ідея для нового відео, якщо все будет добре то зніму його весною, після чого зроблю вже повноцінний реліз альбому. Проте подивимося, що буде – останнім часом творчість віднімає надбагато зусиль, майже нічого не віддаючи замість".

NEONKNIGHT – сольний електронний проєкт Юрія Шевченка, за який він взявся після дворічної творчої паузи. Раніше Юрій був вокалістом у построковому колективі nousinthis. У новому ж проєкті Юрій більше фокусується на випуску синглів і зйомках відео до них. На рахунку Neonknight три мініальбоми, кілька синглів та три кліпи.

NEONKNIGHT в мережі:

https://www.instagram.com/neonknighttt
https://soundcloud.com/neonknighttt

Фото обкладинки – Instagram виконавця