Дебют: занурення у людську психіку від Transliteration

Дніпровський електронний гурт дебютував з синглом "TRNSLTRTN". 

"Це self-titled трек, у якому ми прямо заявляємо, шо слухачу "потрібна транслітерація", яка, в нашому розумінні, є перекладом мови емоцій і почуттів на мову музики та аудіовізуальних засобів. Водночас ми хочемо зберегти емоційний і атмосферний зміст, який рухав нас у роботі над треком", — розповів у коментарі Неформату учасник гурту Іван Голуб.

Transliteration — це молода дніпровська команда, що поєднує у своїй творчості дарквейв та різні елементи електронної музики, та ще надихається EBM, індастріалом і постпанком. Гурт заснував у січні 2022 року Іван Голуб (вокал, гітара, текст, композиція) та Кирило Радович (бас-гітара). У серпні до них приєдналася Олександра Бібро (вокал, синтезатор). . Орієнтуємось і надихаємось такими виконавцями як MGMT, Schwefelgelb, Sextile, Gesafelstein.

Музиканти на цьому етапі своєї творчості концентруються на висвітленні проблем всередині людської психіки, глибинних почуттів невизначеності та тривоги. А серед джерел натхнення вказують гурти MGMT, Sextile, La Femme, картини Мунка та Гоя, твори й думки Коцюбинського та Хвильового.

Свій дебютний сингл Transliteration написали цьогоріч у Дніпрі, в основному, працювали над ним вночі  вдома в Івана, де й записала всі інструменти та вокал. Робота розтяглася на 3 місяці, зокрема і через переїзд звукорежисера Михайла, який зводив трек, до Києва.

"Думаю, завдяки оцим факторам в пісні також зберігалася і примножилася ця атмосфера невизначеності та динаміки", — додає Іван.

Обкладинку з електроопорами, що формують сніжинку, для релізу створила дизайнерка Ксенія Чалова. Це не був навмисний вибір, однак, за словами Івана, після останніх подій в Україні зображення набуло нового змісту.

"Війна уповільнила нашу творчість, але натомість дала можливість більше продумати та пережити для майбутніх пісень. Багато наших друзів зараз знаходяться на війні. Ми намагаємось підтримувати їх, чим можемо", — розповідає музикант. 

Гурт планує випусти EP на 5 треків, над яким музиканти працюють ще з 2021 року. На січень запланований концерт у Києві. 

Transliteration у мережі:  

https://linktr.ee/trnsltrtn