Дебют: емоційні пошуки івл-івл

Рівненський midwest emo цього літа випустив дебютний альбом "я н​е​п​о​т​р​і​б​е​н м​е​н​і".

Колектив виник влітку 2022 року після зустрічі товаришів, що раніше втратили зв’язок поміж собою. Його заснували, як кажуть самі музиканти про себе, "музичні психопати та ідейні маніяки різного рівня та калібру". Кирило Вольський спільно з Дмитром Яндульським (16/17 років) заклали основу, написавши всі композиції до альбому, а Ілля Невтома (бас/вокал) та Теймур Токсітин (ударні/запис) (обидвом по 18) надали цій музиці обрамлення.

"Івл-івл — це наслідок серії невипадкових випадковостей. Непередбачуваний результат непередбачуваних обставин", - зазначають музиканти.

Усі хлопці мають різний музичний бекграунд, від індастріалу до построку, але серед гуртів, які вплинули на звучання конкретно цього гурту виділяють Mineral, ISIS, Materic, Dinosaur Jr. , Placebo, Sonic Youth, Whitehouse та Atari teenage riot.

"Список може продовжуватися до нескінченності, бо кожен з нас посіяв своє зерно, що з часом проросло у щось нове. Загалом колосальний вплив має американська/британська нойз-сцена 90-х. Змішання панку, мелодичності та ідейності молодості", — додають музиканти у коментарі Неформату. 

Кирило та Дмитро працювали над матеріалом для релізу понад рік, а сам запис розпочався 24 липня та тривав рівно місяць — до 24 серпня. Робота проходила на студії Павла Сокальского (sokalskiy_records_studio) на Газотроні у Рівному. Зводив альбом Теймур власноруч, з урахуванням колективного бачення всіх учасників.

"Виникало багато суперечок щодо звучання та чистоти міксу, а п'ята пісня з альбому, "на питання мої лиш приходять питання" була записана повністю вживу одним дублем", — розповідають хлопці. 

Альбом, за їхніми словами, оповідає про переживання конфлікту тіла та свідомості, що виник на тлі складних стосунків і хворих мізків:

"Хотілося знайти відповідей, та на питання мої знайшлися лиш питання".

Музиканти додають, що війна змусила кожного з них усвідомити наскільки мінливою є наша реальність, надавати лік кожній хвилині свого життя та користуватися можливостями та часом, який маєш саме зараз.

Надалі гурт планує досліджувати нові горизонти звуку та можливостей слова, аж "поки не повбиваємо одне одного на студії".

Івл-івл у мережі:

https://www.instagram.com/ivl.ivl.fukk.u/
https://ivl-ivl.bandcamp.com/

На обкладинці — фото annita_toffita