Reabilitator випустили новий альбом

Запорізький треш-метал гурт ділиться новим повноформатником, над яким команда працювала кілька років. 

Основна ідея альбому полягає в тому, що людство має заплатити за свої діяння ціною свого існування.

"Вчинки людей, такі як жорстоке поводження з тваринами (трек "Absolute Cruelty"), створення фальшивих релігійних ідолів (трек "Holy Lies"), створення біологічної зброї, зокрема штучних вірусів (трек "Annihilation By Vaccination") та в цілому втручання в процеси природи породжують катаклізми, хвороби, ненависть одне до одного і т.д. Тобто, що посієш — те й пожнеш. Ми безжально винищуємо цілі види тварин та вмішуємось в глобальні процеси планети. Тому знищення людей — єдиний шлях очищення Землі від паразитів (тобто нас). За все треба платити, іноді ціною свого життя. У треках "R.I.P. (Die In Agony)" та "Deadly Infection" апокаліпсис наступає від смертельної інфекції. У треках "Incineration" люди гинуть від виверження вулкана", — розповів у коментарі Неформату Дмитро Прасолов (Prasolov), вокаліст та барабанщик гурту.

Дмитро додає, що, на його думку, людство тільки на початкових етапах створення справжнього соціуму, адже зараз суспільство живе за тваринними законами: домінування, боротьба за територію та ресурси.

"Це виражається і глобально (війни), так і локально (в кого крутіше авто). Нам ще далеко до по-справжньому людського мислення. Тваринні інстинкти, закладені в нас природою, поки що домінують", - додає музикант.

Робота над альбомом тривала кілька років, і йшлося переважно про рутинну клопітку працю. 

"Можливо, комусь було б цікаво послухати історії в дусі "ми випили 40 банок пива та записували соляки до ранку", але, на жаль, у нас таких історій немає. До запису ми підходимо максимально серйозно і прискіпливо. Двіж та хаос — це більше про концерти, там можна відірватись по повній. Запис альбому — дещо інша історія. Я на концерті, та я, який працює над альбомом — це абсолютно дві різні людини. Це як робота, яка не приносить грошей, але приносить задоволення.

Треба записати гітару — сидиш відпрацьовуєш матеріал, потім підключаєш гітару до звукової карти та записуєш. Далі ще рутинніше — треба переслухати всі записані дублі та вибрати з них кращі. Але те, що ми отримали в результаті, виправдало всі очікування. Дуже люблю цей альбом, він найкращий з усієї творчості гурту. В альбомі немає "випадкових" речей, все чітко продумано до секунди", - розповідає Дмитро.

Музикант додає, що він, як і решта учасників гурту, дуже прискіпливий щодо музичного матеріалу, тож усі відхилені пісні записує в рамках свого сольного проєкту Metal Disease. В результаті, там вже видані два альбоми "Reabilitator'а на мінімалках".

 

 

 

 

Барабани для альбому були записані влітку 2019 року на київській студії pystelnukArt, згодом процес припинився і продовжився аж у 2021-му, коли музиканти повністю записали гітари, бас та вокал.

"Все записуємо вдома, як і багато гуртів. В мене є своя домашня студія в приватному будинку, де з 2020-го року я пишу навіть барабани, тому з цим проблем немає. Ну, точніше сказати була. Наразі моє село окуповане рашистами, тому зараз все що є — це віра в перемогу та надія, що в дім не прилетить ракета", - розповідає Дмитро

Зведення альбому музикант завершив у січні 2022-го року, а влітку гурт планував випустити мерч та вирушити в тур Україною. Але війна скоригувала ці плани:

"Ми не хотіли випускати альбом до перемоги, бо дуже воно не на часі, але від цього ще більше опускались руки щось робити далі і хоч якось жити. Тому що музика — це моя ціль, любов, моя філософія і сенс життя. Останні роки з назвою гурту Reabilitator в мене асоціюються саме пісні з третього альбому, а наші слухачі їх й досі не чули. Тому було вирішено зробити реліз, а мерч та концерти вже якось потім".

Нагадаємо, ми вже писали про сингл "Deadly Infection" з цього альбому та лейбл Xtreem Music, який його видає. 

Reabilitator – thrash metal гурт, заснований у 2010 році в місті Запоріжжя. В активі гурту два повноформатні альбоми: "Global Degeneration"(2012) та "Social Programming"(2016).

Reabilitator у мережі:

https://www.facebook.com/reabilitator
https://www.youtube.com/c/Reabilitator/videos
https://reabilitator.bandcamp.com/
https://reabilitator.band/