Neformat Family представляє новий сингл Amphibian Man

Сьогодні на нашому лейблі Neformat Family виходить новий трек "New Dawn" від мультижанрового проєкту Amphibian Man. Це перший сингл з його нового повноформатного альбому "Flaming Home".

Цього разу виконавець вдався до створення "середньотемпових" композицій, якою є і "New Dawn".

"Альбом був записаний на мікротональних інструментах, у яких використовуються чверть-тони, тобто виходить, що в октаві не 12 нот, а 24. Це також дає доступ до так званих нейтральних інтервалів. Наприклад, відстань у малій терції – 1,5 тону, у великій – 2 тони. У нейтральній же буде 1,75 тону. Такі інтервали часто використовуються в східній музиці", – розповідає Іван, автор проєкту, Неформату.

Мелодія цього синглу виникла у виконавця у вигляді супроводу до одного з його відео.

"Восени 2021-го я завів в Інстаграмі додаткову сторінку, де викладав відеопейзажі, які знімав на телефон, і потім під них записував на акустичній гітарі відповідну фонову музику, що й було моєю метою. Й от ця мелодія з'явилася як музика для одного з відео". 

Основна ідея композиції "New Dawn", за словами виконавця, життєствердна.

"Чим темніша ніч, тим яскравіший світанок. І тому в жодному разі не треба відступати, якщо навіть здається, що ситуація ніколи не зміниться. Але життя в будь-якому випадку рухається далі, нюанс у тому, чи рухаєшся ти", – пояснює Іван.

Вже згаданий тут альбом "Flaming Home" вийде 2 грудня. Він побудований навколо незвичайного звучання інструментів, але музикант обіцяє, що в ньому буде й кілька "бойовичків" для прихильників цієї грані творчості Amphibian Man.

Amphibian Man – проєкт київського музиканта Івана Семещенка. Його з'являються досить швидкими темпами та найчастіше присвячені певній тематиці. Наприклад, EP "Speed Power Turbo Racer" Amphibian Man присвятив швидкості, старим машинам і гонкам, а його альбом "Contra Surf" – перероблений у surf-стилі саундтрек культової гри 80-х "Contra". Загалом же всі пісні проєкту написані у стилі surf, surf-rock, але важливою частиною його філософії Іван називає відсутність прив'язки до певного музичного стилю або звучання.

Почитати рецензію на Amphibian Man – Desert Songs (2016) можна за цим посиланням.

Amphibian Man в мережі:

https://www.facebook.com/amphibianmansurf
https://www.instagram.com/amphibianmansurf/
https://www.youtube.com/channel/UCxQe123ykYlE6ZGrcjR4SKA

Фото обкладинки – надав виконавець