O'Hamsters анонсували четвертий повноформатник

Українські селтік-панки випускають перший кліп за майже 5 років, перший свій англомовний трек та перший сингл з альбому "From Green Hills to Raging Sea", що вийде 25 листопада. 

Про зміст треку "Black Sails" говорить вже сама його назва.

"Чорні вітрила та чорний прапор є відомими символами піратів. Ми неодноразово записували пісні про них — для фолк-панк гуртів це в цілому досить часта тема. Присвячений трек історії життя пірата Джеймса МакГроу (James McGraw). За однойменним із треком серіалом "Black Sails",  це справжнє ім'я Капітана Флінта", — розповіли у коментарі Неформату учасники гурту. 

 

Цей трек з'явився на світ ще у 2017 році і став фактично першою піснею з четвертого повноформатного альбому хлопців, який має вийти 25 листопада, хоча оригінальна дата релізу й була призначена на травень.

"Щойно розпочалося повномасштабне вторгнення росії, ми відклали дату релізу на невизначений термін. Але весь цей час нас дуже гнітила моральна дилема: що краще — випускати альбом чи притримувати його до перемоги? З одного боку, наша музика — це угар, двіж, алкоголь, і такий настрій багатьма людьми зараз вважається недоречним, уже не кажучи про те, що і нова музика для багатьох зараз недоречна, хіба що це рефлексія на воєнну дійсність.

Але в той же час музика — це те, що ментально підтримує багатьох людей, вона дає їм позитивний емоційний заряд, який необхідний саме зараз, у таких складних умовах. Тому, декілька разів обговоривши питання релізу, ми все ж вирішили, що відкладати альбом на невідомий строк (бо для більшості з нас було очевидно, що війна не закінчиться за 2-3 тижні) — неправильно. І тому вирішили випустити його з нагоди нашої 13-ї річниці", — розповідають музиканти. 

Вони також обіцяють подивувати слухачів деякими новинками: 

"Це однозначно наш найагресивніший, найшвидший та найшаленіший альбом. Також це перший наш лонгплей з англомовними треками і без російськомовних треків узагалі. Тематика пісень — від стандартного для нас дуркування, обігрування чоловічих геніталій та статевого акту (наприклад, в одній із пісень ми перерахували 5 синонімів на означення чоловічого члена) до хуліганського двіжу, краси нашого коханого Києва та історії як України, так і Ірландії. І місце нашій розважливій рефлексії на події війни проти росії теж знайшлось".

Альбом можна попередньо замовити тут. Отримані кошти гурт передасть HMV.UA -
команді волонтерів на чолі з Олександром Сєдовим, яка допомагає українському війську

O'Hamsters додають, що на війну та на російську агресію відреагувала ще у далекому 2014 році:

"Тоді ми скасували російський тур, що мав відбутися у квітні 2014-го, та поступово дистанціювалися від тамтешньої сцени, з якою були близькі до нападу росії на Україну. Повномасштабна агресія застала нас у процесі підготовки до туру та запису останніх треків для альбому, і всі ці процеси моментально зупинились. Ми роз'їхалися по різних містах і два чи три місяці взагалі не збирались та не репетирували, не кажучи вже про те, що ми жили у різних містах. Згодом почали збиратися раз на пару тижнів і хоча би репетирувати, згадувати пісні".

Врешті війна вплинула і безпосередньо на пісню "Black Sails".

"У цього треку спершу взагалі був російськомовний текст, і записаний спершу він був якраз у такій версії — протягом весни та літа 2021 року. Крім того, гітари на цей трек записав наш колишній гітарист Олексій (разом зі ще одним треком, "Наш Дім", який входить до збірки Неформату та МАПА). Згодом ми вирішили перезаписати всі російськомовні пісні, тож текст було перекладено англійською і вже у вересні цього року ми записали нові вокальні партії", — додають музиканти. 

Кліп для "Чорних вітрил" допоміг зняти знаний у музичній сфері кліпмейкер Тементій Пронов. Це перший кліп, знятий ним для гурту, хоча у 2018-му Тементій також робив фото для O'Hamsters. 

"Ми ніколи не сумнівались у професіоналізмі Пронова та його вміннях, і результат нас не розчаровує. Ну а цікавим нюансом стала необхідність фактично переробити кліп, адже спершу він був знятий та змонтований на російськомовну версію треку) Однак Пронов зробив усе просто ідеально, посилаємо йому повітряний цьомчик!", — пишуть учасники. 

O'Hamsters – celtic punk / irish folk-punk гурт, який виник у 2009 році в Києві. За час своєї активності колектив об'їздив Україну від Львова до Луганська й від Житомира до Одеси. Загалом же на рахунку O'Hamsters понад 100 виступів та багата дискографія.

Також ви можете почитати історію про те, як гурт записав спільний трек з  американськими колегами по жанру Dropkick Murphys.

O'Hamsters у мережі:

https://facebook.com/ohamsters
https://instagram.com/ohamsters/
https://www.youtube.com/c/OHamsters
https://ohamsters.bandcamp.com/

Фото обкладинки – надали виконавці