OMANA замішали гранж з ню-металом на новому мініальбомі

Київський грандж гурт представляє новий мініальбом "Не Засинати" з, як справедливо пишуть самі музиканти, важчим звучанням.

Чотирипісенний EP музиканти записали ще в грудні 2021 року, але кажуть, що їхні пісні про боротьбу та саморозвиток виявились актуальні за змістом і в цей тривожний час війни. 

"Не засинати" закликає не забувати своєї історії, не складати рук, а продовжувати боротися за гідність, за свій край, за свої мрії. У цей час несправедливості може здатися, що ангели теж падають, але вони обов’язково знайдуть сили та піднімуться захищати добро і справедливість", — йдеться у пресрелізі. 

Мініальбом  на інших стримінгах: YouTube MusicApple MusicDeezer

Самих же учасників гурту війна спочатку розкидала у різні міста, але вони й далі працюють і навіть дали 3 благодійні концерти в Тернополі та Києві.

"У нас завжди було багато ідей для пісень і постійно є над чим працювати. На початку 2022 року, ще до війни, Олексій вирішив писати менше про містичних персонажів, а більше про особисті переживання. З приходом повномасштабної війни це бажання тільки посилилося. Хочемо більше приділяти уваги змісту, рефлексувати стосовно подій реального світу, власного життєвого досвіду та досвіду оточуючих. Зараз ми вже записали одну пісню, яка була придумана під час війни", — розповіли музиканти в коментарі Неформату. 

У цьому EP Omana зібрала "важчі" за звучанням пісні, звісно у контексті цього гурту, тобто до їхнього типового гранжу додався певний вайб ню-металу. 

 "В нас не було чіткого орієнтиру серед гуртів, але, слухаючи результат, відчувається вплив Mastodon, Idles та Korn. Як референс для зведення ми брали Deftones - Swerve City", — зазначають музиканти.

Новий мініальбом вони записали на студії Липки Звукозапис під наглядом Сергія Заболотного. А от до фінального звучання доклався мастеринг інженер Alan Douches, який працював раніше з Mastodon, Chelsea Wolfe, Converge, The Dillinger Escape Plan, Fatboy Slim, The Chemical Brothers тощо. Як виявилося, Олексій, фронтмен гурту, дуже любить Chelsea Wolfe та Zeal & Ardor, і саме він вичитав, що Alan Douches допомагав їм з мастерингом альбомів.

Alan одразу відповів на листа, що готовий взятися за мастеринг. Але почалася війна і наша студія Липки Звукозапис не могла якийсь час займатися зведенням. Алан постійно цікавився як у нас справи, в кінці відмовився брати гроші за мастеринг і сказав, що йому приємно було працювати з нашими піснями. А нам приємно, що такі люди не байдужі до подій в Україні й висловили нам свою підтримку, тому ми мали змогу ці кошти перенаправити у вигляді пожертв у волонтерські фонди й центри", — додають учасники гурту. 

Над ілюстрацією традиційно працювала Ніка Назаренко.

Гурт планує скоро анонсувати два виступи у Києві, якщо нічого не зірветься, та видати до кінця року ще деякі нові релізи.

Omana — грандж гурт із Києва, діє з 2016 року. На його рахунку два мініальбоми, повноформатник "Альбом Жахів" (2020), кілька синглів та кліпів. Гурт заснував Олексій Богомольний — ексгітарист Vivienne Mort. У 2018 році до нього приєдналися бас-гітарист Дмитро Приходько  та ударник Сергій Маркович. Так сформувався перший склад Omana. У 2021 році, однак, новим басистом гурту став Юрій Макогон.

Плейлист учасників гурту, складений спеціально для Неформату, ви знайдете тут. 

OMANA у соцмережах:

https://www.youtube.com/c/OleksiiOMANA
https://www.facebook.com/omanaband
https://www.instagram.com/omanaband/
https://www.tiktok.com/@omanaband
https://soundcloud.com/omanaband
https://omanaband.bandcamp.com